Villa "Pine hill" Uppsala -
Ring en mäklare
Villa "Pine hill" Uppsala

Villa “Pine hill” Uppsala

Gullhemsvägen 5, Södra Gottsunda / Gottsundagipen Uppsala

BoendeformVilla
Boarea262 KvmEnligt uppmätning
Biarea239 KvmEnligt uppmätning
Tomtarea1586 KvmFastighetsregistret
Rum8 rum och kökvarav 5 sovrum
Pris11 000 000 kr eller bud

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Gullhemsvägen 5
Gullhemsvägen 5
Dubbelgarage
Dubbelgarage
Altan
Altan
Matrum
Matrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Skjutdörr kök
Skjutdörr kök
Passage mellan kök och poolavdelning
Passage mellan kök och poolavdelning
Pool
Pool
Poolavdelning med utgång till trädgård
Poolavdelning med utgång till trädgård
Bastu
Bastu
Bastu och dusch
Bastu och dusch
Wc-rum i anslutning till bastu/dusch/pool
Wc-rum i anslutning till bastu/dusch/pool
Sovrum med utgång till trädgård
Sovrum med utgång till trädgård
Detaljer dörr och golv
Detaljer dörr och golv
Vardagsrum med öppen spis
Vardagsrum med öppen spis
Trappa
Trappa
Allrum övre plan
Allrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Badrum intill hallen
Badrum intill hallen
Hall
Hall
Entréplan Gullhemsvägen 5
Entréplan Gullhemsvägen 5
Övre plan Gullhemsvägen 5
Övre plan Gullhemsvägen 5
Källarvåning Gullhemsvägen 5
Källarvåning Gullhemsvägen 5
Karta
Karta

Bostadsbeskrivning

Unik arkitektritad villa med insynsskyddad trädgård belägen intill naturområde. Villan är uppförd 1994. Den uppmätta boarean på 262,5 kvm plus biarean om 239 kvm fördelar sig över 8 rum, varav 5 är möjliga sovrum, poolavdelning, samt en souterrängvåning.

Entréplan öppnar upp i generöst vardagsrum och matsal med utgång till terrasser och till trädgård. Takhöjden är här, som högst, ca 9 m med fönster från golv till tak. Detta ger en härlig rymd och ett fantastiskt ljusflöde. Utsikten mot trädgården och naturen är mycket effektfull. Två av sovrummen på entréplanet har direkt access till trädgården. Även poolavdelningen har skjutbara dörrar mot terrassen.

Här bor ni i ett lugnt, trivsamt och barnvänligt villaområde med närhet till naturen vid Hågadalen och till Vårdsätra vik med bad- och båtplatser sommartid samt möjlighet till skridskoåkning vintertid.

Planlösning

ENTRÉ & HALL
Entré under tak. Välkomnande ljus hall med stora fönsterpartier, granitgolv, hatthylla, inbyggd garderob och garderob med skjutdörrar.

DUSCHRUM / WC
I direkt anslutning till hallen ligger ett kaklat duschrum med wc och handfat, klinkergolv med värmeslingor, fönster.

SOVRUM
Rymligt sovrum med utgång till terrass och trädgård. Sovrummet har tapetserade/målade väggar och nyinlagt massivt ekparkettgolv 2019. Du når sovrummet både från hallen och från vardagsrummet.

SOVRUM
Sovrum med massiv ekparkett och tapetserade väggar, garderober.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med, som högst, 9 meter i takhöjd. Öppen spis med insats och skorsten i tegel. Fantastiskt fönsterparti till nock med utsikt mot trädgården. Massiv ekparkett och tapetserade väggar. Granitgolv intill den öppna spisen. Trappa till övre plan.

MATSAL
Vardagsrummet övergår i matsal. Massiv ekparkett och tapetserade väggar även här. Granitgolv vid det vackra fönsterpartiet och utgången till uteplatsen.

KÖK
Mycket trevligt Kvänumkök från 2014. Här finns gott om förvaringsutrymmen och arbetsbänkar i kalksten. Mosaik ovanför arbetsbänkarna och vid fläkten. Kyl och frys, spishäll med induktion, inbyggd varmluftsugn, integrerad diskmaskin, tvättnedkast. Samtliga vitvaror är från 2014. Granitgolv och tapetserade väggar.

SOVRUM
Generöst sovrum med utgång till terrass och trädgård. Massiv ekparkett och tapetserade väggar. Garderober med skjutdörrar. Murstock. Från sovrummet finns ett runt inomhusfönster mot poolavdelningen. Dörr till sovrummet finns både från vardagsrummet och från passagen mellan köket och poolavdelningen.

POOLAVDELNING
Helkaklat poolrum med intilliggande badrum fördelat på kaklat duschrum, bastu och wc-rum. Poolen har jetstream. Takfönster och stora fönster/skjutdörr mot terrass och trädgård.

ÖVRE PLAN / LOFT
Trappa från vardagsrum till övre plan med loft/allrum som fungerar som tv-rum. Ekparkett och tapetserade väggar. Två rymliga sovrum med vackra fönster, klädkammare, ekparkett och tapetserade väggar. Till båda sovrummen finns separata kaklade dusch/wc-rum. Från sovrummen finns även dörr till vindsutrymme för förvaring.

SOUTERRÄNGVÅNING
Nedre plan nås via trappa från entréplan eller via separat entré från trädgården.
Här finns rymligt allrum (förberett skyddsrum). Trägolvet i allrummet är i massiv ask. Här finns också två förrådsutrymmen och en rymlig klädkammare. Matkällare med intilliggande vinkällare eller förråd, klinkergolv och vita putsade väggar. Tvättstuga med klinkergolv, tvättmaskin 2016, tvättho, vikbänkar, skåp för förvaring och utrymme att hänga tvätt. Kaklat badrum med klinkergolv, fönster, badkar, handfat och wc. Pannrum/maskinrum med fjärrvärmeväxlare, poolaggregat, ventilationsanläggning för poolrummet, centraldammsugare. Plats för avhängning vid hall/kapprum med klinkergolv. 

Fastighetsinfo

ÄgandeformFriköpt - Småhus
Rum8 rum och kökvarav 5 sovrum
Tomtarea1586 KvmFastighetsregistret
Biarea239 KvmEnligt uppmätning
Boarea262 KvmEnligt uppmätning
Servitut mm.Avtalsservitut vatten-och avloppsledningar, 03-IM1-92/37165 - 1,
Vatten och avloppKommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pris11 000 000 kr eller bud
Taxeringskod220
Taxeringsvärdevärdeår 1994, taxeringsår 2018, byggnad 3 812 000 kr, tomt 1 778 000 kr, total 5 590 000 kr
Bef. pantbrev7 st om totalt 4 600 000 kr
VentilationMekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
FasadTräpanel
TakPlåt
PlåtarbeteLackerad plåt
StommeTrä/Leca
BjälklagTrä/betong
GrundläggningBetongplatta
GrundmurPutsad Leca
MurstockTegel
EldstadBraskamin
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda106 kWh/m²/år
Energideklaration utförd2011-08-23
Fönster3- och 2- isolerglas
Fastighet

BREDBAND
Fiber är indraget i huset 2015. (Nätverk med kabel är sedan tidigare draget till fem rum i huset.)

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme, vattenburen golvvärme i hela huset. I Garaget är det vattenburen golvvärme i en del och radiatorer i resterande utrymmen. Fjärrvärmeväxlare från 2010/2011. Wirsbo reglerbara termostater. Braskamin med insats i vardagsrummet.

VENTILATION
För huset finns ventilationsanläggning med värmeåtervinning och timerinställning. (Denna är placerad i förråd på övre plan).

För poolavdelningen finns en separat ventilationsanläggning som är fristående från övriga husets ventilation. Ventilationsanläggningen i poolavdelningen kommer från Danterm och innefattar även avfuktningsaläggning med värmeåtervinning. Avfuktningen styrs av en hygrostat som är placerad i poolrummet. Poolavdelningens ventilationsanläggning är från 2011 då poolavdelningen inreddes.

POOLAVDELNING
Poolen är ca 4 * 2,7 meter och ca 2,35 m djup. Det finns jetstream och belysning i poolen som är byggd av betong och klädd i specialkakel för pooler. Halkskyddat klinkergolv i hela poolavdelningen. Takfönster. Den maskinella utrustningen är från Paléns. I poolens reningsverk ingår UV ljus.

CENTRALDAMMSUGARE
Philips. Dammsugaren är monterad i maskinrummet i souterrängplan.

TVÄTTNEDKAST
Från övre plan och entréplan finns tvättnedkast till tvättstugan.

GARAGE & FÖRRÅD SAMT CARPORT
Dubbelgarage med elstyrda portar. Ett av garagen är utrustade för biltvätt och har brunn. Ett av garagen har golvvärme. Det andra garaget och förrådsdelen har radiatorer. Isolerade väggar. Tak över passage mot entré. Här finns plats för såväl bil som cykelparkering.

RENOVERINGAR
Nuvarande ägare har utfört följande förbättringar:
Nytt parkettgolv i sovrum närmast entrén 2019.
Ventilationskontroll och filterbyte i husets ventilationsanläggning 2018.
Ny tvättmaskin 2016.
Fiber 2015.
Spalje/staket/insynsskydd vid altan intill matsal 2015.
Fönstren i sovrummen i övervåningen är klädda med en solskyddsfilm 2015.
Kök från Kvänum och nya vitvaror 2014. Komplettering av granitplattor i golvet där en köksö tidigare stått.
Ett av duschrummen på övre plan togs i bruk först 2013 då nuvarande ägare installerade dusch, wc och handfat (det till höger när du kommer uppför trappan).
Gunnebostängsel och grindar 2013.
Sovrummet mellan vardagsrum och poolrum är målat och tapetserat (tapet från Morris) 2013.

Tidigare ägare har angivit att fasaden målades 2009. Fjärrvärmeväxlaren byttes 2010/2011. Inredningen av poolavdelningen skedde 2011. Grundmuren målades om 2011. Då kläddes även trappor och terrassen på norra sidan med klinker.

BESIKTNING
Fastigheten är besiktigad 2019-02-21, inför försäljningen. Protokoll delas ut vid visning. Köparen ges vidare möjlighet att efter köp besiktiga fastigheten med av hen utvald besiktningsman.

OLIKA UPPGIFTER OM BOA & BIA
Uppgiften om boarea och biarea skiljer sig i taxeringsuppgifterna och den uppmätning som lät göras av tidigare ägare 2011. Uppmätningen har enligt protokollet skett enligt svensk standard och anger boa 262,5 kvm + bia 239 kvm. I taxeringsuppgifterna anges boa 214 kvm och bia 86 kvm.

TRÄDGÅRD & FÖRRÅD
Trädgård planerad av  landskapsarkitekt. Här finns bl a äppelträd och bärbuskar. Bevattningssystem för gräsmattan samt droppbevattningssystem för växter på husets norrsida. Systemet regleras från huset och kan ställas in för helautomatisk bevattning. Ytterbelysning med tidsinställning. Stor terrass/altandäck där når huset via flera altandörrar från såväl, vardagsrum, två av sovrummen samt poolrummet. Terrass och trädgård har ett insynsskyddat läge med utsikt mot skogsparti. Det finns även en stensatt uteplats i  norr. Denna nås från matsalen. Övriga byggnader är: lekstuga samt en äldre förrådsbyggnad för redskap/ved osv.

ARKITEKT
Arkitekt: Rolf Rickhard Thies. I boken The Individual Estate omnämns denna villa som “Pine Hill” då den är belägen intill en liten kulle med företrädesvis tallar.

Taxering

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 3 812 000 kr
Mark, värde: 1 778 000 kr
Summavärde: 5 590 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1994
Värdeår: 1994

Driftkostnad

Med 4 personer i hushållet

Värme27 500 kr/år
El9 800 kr/år
Vatten/Avlopp12 000 kr/år
Sotning550 kr/år
Renhållning1 850 kr/år
Övrigt7 812 kr/år
Summa59 512 kr/år
KommentarEnligt säljarens uppgifter. Posten övrigt avser fastighetsavgift. OBS. Tillkommer kostnad hemförsäkring och bredband/tv.

Närområde

REKREATION
Fina naturupplevelser bokstavligen runt hörnet med promenadstigar/joggingspår och vintertid skidspår. Vid Ekoln finns flera bad och båtklubbar. Vintertid är det goda skridskomöjligheter på plogade banor till Hammarskog och Skokloster.

Slalombacke och elljusspår finner du vid Sunnerstaåsen och gym (Friskis & Svettis) vid Ultuna samt USIF SEB ARENA med tennis, padel, gym och baskethall vid nybygda Rosendalsområdet.

SERVICE
Stort serviceutbud i Gottsunda centrum med ICA Kvantum, Willys, Lidl, post och paketombud, systembolag, apotek,  bageri, fiskbutik, sushirestaurang, konfektionsbutiker, blomsteraffär, frisörer, bibliotek, simhall, vårdcentral m.m. Vid Rosendal finns ICA, bank, flera restauranger och post/paketombud.

KOMMUNIKATIONER
Mycket bra busskommunikationer till centrum. Närmsta busshållplats finns vid Vårdsätravägen. Här passerar buss 11. Bra cykelväg med belysning.

ALLMÄNT
Närhet till flertalet stora arbetsplatser såsom SLU, SVA, BMC, Ångströmlaboratoriet m.m.

INFORMATION
Uppgifter om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare har långtgående undersökningsplikt och kommer att ges möjlighet att låta utföra egen besiktning.