Generös våning i Vasahuset - Främre Luthagen -
Ring en mäklare
Generös våning i Vasahuset - Främre Luthagen

Generös våning i Vasahuset – Främre Luthagen

Vasagatan 1c, Främre Luthagen Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea256 KvmEnligt föreningen
Våning4
HissJa
Rum6 rum och kökvarav 4 sovrum
Avgift9 570 krinkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Pris9 500 000 kr /bud
Från Börjegatan
Från Börjegatan

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Balkongen är högst upp på gaveln
Balkongen är högst upp på gaveln
Brf Vasapalatset
Brf Vasapalatset
Matsal mot salong
Matsal mot salong
Detalj - matsal
Detalj - matsal
Vackert burspråk
Vackert burspråk
Salong
Salong
Detalj - salong
Detalj - salong
Del av salong
Del av salong
Salong mot matsal
Salong mot matsal
Matsal
Matsal
Detalj - skjutdörr/golv
Detalj - skjutdörr/golv
Sovrum 3
Sovrum 3
Balkong
Balkong
Från gavelbalkong Vasagatan/Gluntens gränd
Från gavelbalkong Vasagatan/Gluntens gränd
Från fönster
Från fönster
Rum i fil
Rum i fil
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 4/walk in closet
Sovrum 4/walk in closet
Serveringsrum
Serveringsrum
Badrum mot balkong
Badrum mot balkong
Kök mot köksentré
Kök mot köksentré
Del av kök
Del av kök
Tambur
Tambur
Tambur mot balkong
Tambur mot balkong
Biotopia
Biotopia
Planskiss
Planskiss

Bostadsbeskrivning

Nu finns möjligheten att bli ägare till en av de största våningarna i Vasahuset, högt och fritt beläget mot korsningen Vasagatan och Gluntens gränd. Bostaden erbjuder 6 rum och kök inkluderat stor salong med vackert burspråk, matsal där de riktigt stora sällskapen kan samlas samt 4 möjliga sovrum. Många fina detaljer är bevarade så som rum i fil, parkettgolv, serveringsrum med originalinredning, vackra pardörrar, högre takhöjd mm. 3 balkonger varav en mot Vasaparken och utsikt mot domkyrkan i fonden. Bostaden har behov av renovering.

Planlösning

Våningen har två entréer, dels huvudentré från Vasagatan 1c och köksentré från Gluntens gränd 1.

HUVUDENTRÈ

Passersystem med tag vid entréporten. Vackert trapphus med hiss efter halvtrappa som tar dig till våningsplan 3.

TAMBUR

Entré till bostadens tambur med plats för avhängning. Klinker på golv och ljusa väggar. Gästwc. Utgång finns till gårdsbalkong. Från tambur nås matsal, salong och sovrum 1.

MATSAL

Via dubbeldörrar från tamburen nås matsal. Ett fantastiskt rum som angränsar till salongen vilket ger ljus rakt igenom våningen. Här finns plats för det stora bordet att samla vänner kring. Bra plats för möbler och tavlor kring/på väggar. Ljusa väggar och fiskbensparkettgolv. Från matsalen nås även serveringsrum.

SALONG

Skjutdörrar mellan matsal och salong. Gott om utrymme för flera soffgrupper/sittmöbler. Stort burspråk mot gröna Vasaparken. Öppen spis (ej i bruk). Ljusa väggar och fiskbensparkettgolv. Salongen når även sovrum 1 och 2.

SOVRUM 1/BIBLIOTEK/TV-RUM

Sovrum 1 ligger i fil med salongen och har bra utrymme för säng, skrivbord och övrig möblering. Klädkammare finns för förvaring. Rummet kan med fördel även nyttjas som tex biblioteksrum eller TV-rum. Ljusa väggar och fiskbensparkettgolv.

SOVRUM 2/BIBLIOTEK/TV-RUM

Sovrum 2 återfinns även det i fil med salongen och har bra utrymme för säng, skrivbord och övrig möblering. Rummet kan med fördel även nyttjas som tex biblioteksrum eller TV-rum. Ljusa väggar och fiskbensparkettgolv. Från sovrum 2 når man smatt med garderob och sedan sovrum 3 och serveringsrum.

SOVRUM 3

Synnerligen trevligt rum på gaveln Vasagatan och Gluntens gränd. Väggen är välvd mot korsningen med en mjuk rundning och centrerat placerad finns dörr till balkong med utsikt mot Vasaparken och domkyrkan i fonden. Här finns bra utrymme för säng, skrivbord och övrig möblering. Klädkammare för förvaring. Ljusa väggar och fiskbensparkettgolv.

SOVRUM 4/WALK-IN-CLOSET

Sovrum 4 ligger bredvid sovrum 3 och vetter mot Gluntens gränd. Nuvarande ägare har nyttjat rummet som “walk-in-closet”. Rummets storlek gör det möjligt som sovrum 4. Ljusa väggar och fiskbensparkettgolv.

SERVERINGSRUM

Serveringsrummet binder samman våningens olika delar och man når åter matsalen. Serveringsrummet har rejält med skåpinredning i original bevarade samt även förvaringsrum för köksutensilier tex. Ljusa väggar och plastmatta på golv. Från serveringsrummet nås även badrum och kök.

KÖK

Kök med plats för matbord för 4-6 personer. Maskinell utrustning i form av hel kyl, frys, inbyggd ugn, inbyggd mikrougn, spishäll, diskmaskin samt kolfilterfläkt. Ljusa väggar och plastmatta på golv. Från köket når man köksentré samt trapphuset med adress Gluntens gränd 1.

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på väggen. Tvättställ, torkskåp, tvättmaskin och torktumlare. Utgång till balkong.

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum6 rum och kökvarav 4 sovrum
Boarea256 KvmEnligt föreningen
Våning4
HissJa
Pris9 500 000 kr /bud
Avgift9 570 krinkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda140 kWh/m²/år
EnergiklassE
Energideklaration utförd2016-09-27

Föreningen

Föreningsinfo

ANTAL LÄGENHETER/ALLMÄN INFO

Brf Vasapalatset innefattar 37 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Adresser är Vasagatan 1A-C, Gluntens gränd 1 och Börjegatan 6. Husets vind utgörs av en separat bostadsrättsförening.

BREDBAND & KABEL-TV

Ansluten till kabelnät via Alltele. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Fiber via Alltele. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I källaren finns tvättstuga med torkrum. Cykelförråd. Målarrum.

Sophus på innergården med källsortering.

BALKONG

Bostaden har 3 balkonger. En gavelbalkong med utsikt mot Vasaparken, domkyrkan och “hatten” på det norra tornet på slottet. De två övriga balkongerna vetter mot gården, den ena nås från badrummet och den andra från tamburen.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett källarförråd.

PARKERING

Parkeringsplats går att hyra för 1875 kr/mån. Separat kö. 2 platser lediga 2019-03-27.

EKONOMI OCH ÖVRIGA AVGIFTER

Bostaden är pantsatt. Kontrollerad 2019-02-21

Föreningen har rätt enligt sina stadgar att uttaga pantsättningsavgift om 465 kr/pantsättning samt överlåtelseavgift om 1162 kr (avgifter för 2019).

FÖRSÄKRING

Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg. Det ersätter egendom som tillhör föreningen och som medlemmen enligt bostadsrättslagen är underhållsskyldig för. Bostadsrättstillägget ingår för samtliga bostadsrättslägenheter vilket innebär att Du inte behöver ha separat bostadsrättstillägg för din bostad. Varje bostadsrättsägare ansvarar för att teckna hemförsäkring.

RENOVERINGAR

1970 Grundförstärkning

2000 Renovering stammar i uppgång Vasagatan 1 A

2015 Partiellt stambyte i sju lägenheter.

2016 Renovering av trapphus i Gluntens gränd 1 och Vasagatan 1 A-B.

2016 Renovering av hissar där två hissar har förlängts till vindsplan.

2017 Fasadrenovering.

2018 Byta inkommande vatten.

2018 Fönsterrenovering.

Kommande är renovering av källargånger inkl belysning. Renovering av trapphusportar och källarfönster. Renovering av gården med motorvärmaruttag till parkeringsplatser samt ev möjlighet till laddstolpe för elbil.

Ombyggnation av vinden var klar under 2017 och omfattar en egen förening, brf Vasaparken, och egen fastighet via sk tredimensionell fastighetsbildning. Även gårdshuset bildar en egna fastighet.

ÖVRIG INFO – STAMMAR

Då bostadsrättsägare renoverar badrum byter föreningen samtidigt stammar. Detta sker löpande.

GEMENSAMHETSANLÄGGNING/SERVITUT

Föreningen ingår i gemensamhetsanläggning avseende hissar och sophantering med Luthagen 64:7. Vidare har Luthagen 64:7 servitut på nyttjande av minst 6 parkeringsplatser på gården.

Föreningsfakta
NamnBrf Vasapalatset i Uppsala
Org.nr769630-4018
Äkta föreningJa
Jur. pers. tillåtsNej
MarkägareJa
FastighetsbeteckningLuthagen 64:6

Övrigt

Lite om Vasahuset

Vasapalatset byggdes 1906-1912 och var en av den tidens största och mest påkostade hyreshus i Uppsala. Arkitekt var Eric Hahr, sedemera stadsarkitekt i Västerås. Bygganden, uppförd i jugendstil, har en mycket detaljrik fasadornamentik med burspråken som absoluta höjdpunkten. Interiört var bostädernas sällskapsrum i fil mot gatan och kök samt jungfrukammare mot gården. Herrummet placerades i omedelbar anslutning till salongen.

Husets bostäder delades ursprungligen upp i små våningar, större våningar samt paradvåningar beroende på storlek, rumsindelning och karaktär. Våningarna var från åtta rum och ner till ett rum. Portvaktens lägenhet fanns på Gluntens gränd 1.

Mer finns att läsa i bla uppsats för tre betyg i Konsthistoria med konstteori av Anna Nilsén – Vasahuset i Uppsala.

Närområde

I Luthagen bor du på bekvämt gångavstånd från de flesta av universitetets institutioner, studentnationer, restauranger, matbutiker med generösa öppettider och shopping i city. Här har man även nära till populära sevärdheter som Uppsala domkyrka, Gustavianum och Biotopia. I området finns många fina parker, såsom Vindhemsparken, Vasaparken, Tegnérparken och Ekonomikumparken. På promenadavstånd har man även rekreationsområdet i Stabbyskogen och trevliga promenadstråk längs Fyrisån. Området trafikeras av flera busslinjer med täta turer för den som snabbt vill ta sig till stationen eller andra delar av staden.

Allmänt
Luthagen är en lugn och citynära stadsdel av Uppsala. Bebyggelsen karaktäriseras av flerfamiljshus framförallt från 1930-talet och framåt. Här finns gott om parker, cykel- och gångbanor. Gröna fina Vasaparken med stor trevlig lekplats och mysigt café ligger centralt belägen i området. Promenadstråk finns även längs med Fyrisån samt i vackra Stabbyskogen i väster. I Luthagen och angränsande till området finns många av universitetes byggnader så som Ekonomikum, Universitetshuset, studentnationer mm.

Kommunikation
Busstråket når du enklast av bussträckningarna längs med Luthagsesplanaden och Sysslomansgatan. Från Luthagsesplanaden går även länstrafiken inåt landet mot exempelvis Enköping. Till Uppsala centralstation går du på en kvart vilket innebär att pendling ner till Stockholm eller norrut skulle kunna fungera smidigt.

Närservice
Direkt närhet till all tänkbar service. Den välsorterade matbutiken Luthagens Livs ligger endast ett stenkast bort, likaså Saluhallen och på tex Geijersgatan finns delikatessbutiken Karins skafferi men även flera kvartersrestauranger. Även Sysslomansgatan är en kommersiell gata i Luthagen med ett flertal små butiker och trevliga restauranger.

Kort promenadavstånd till Resecentrum samt allt vad Uppsala har att erbjuda.

Skolor
Skolor och barnomsorg finns det gott om. Vindhemskyrkan erbjuder öppen förskola. Vidare finns; Stabby Montessori-, Luthagens-, Hällby-, Barnbitens- Hemmings- och Bruneförskola. Grundskolor: Eriks-, Sverker- och Tiundaskolan. Gymnasieskolor i närheten är: Fyris-, Linné- och Katedralskolan.