Compact living när det är som bäst - Kapellgärdet -
Ring en mäklare
Compact living när det är som bäst - Kapellgärdet

Compact living när det är som bäst – Kapellgärdet

Margit Sahlins gata 3, Kapellgärdet/Centrum Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea38 KvmEnligt föreningen
Våning6 av 6
HissJahiss från markplan
Rum2 rum och kökvarav 1 sovrum
Avgift2 551 krinkl. Värme, kallvatten, bredband/TV; exkl. varmvatten
Pris1 895 000 kr eller bud
Kök
Kök

Vill du veta vad din bostad är värd ?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Detalj kök
Detalj kök
Vardagsrum med utgång till balkong
Vardagsrum med utgång till balkong
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Balkong
Balkong
Balkong
Balkong
Utsikt
Utsikt
Bild från vardagsrum mot hall
Bild från vardagsrum mot hall
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Bild från hall mot vardagsrum9
Bild från hall mot vardagsrum9
Hall med garderober
Hall med garderober
Entré
Entré
Innergård
Innergård
Gemensam takterrass med fantastiskt solläge
Gemensam takterrass med fantastiskt solläge
Takterrass
Takterrass
Utsikt från terrass
Utsikt från terrass
Innergård
Innergård
Margit Sahlins gata
Margit Sahlins gata
Planskiss
Planskiss

Bostadsbeskrivning

Välkommen till denna moderna och ljusa lägenhet på våning 6 av 6 i brf Höjdhopparen. Här erbjuds compact living när det är som bäst med både fin balkong, välplanerade kvadratmetrar och dessutom ett separat sovrum. För att underlätta i vardagen har du diskmaskin i köket och badrummet är utrustat med kombimaskin. Standarden är hög med en ljus och sober färgsättning och material som kalkstenskomposit och ekparkett. Externt lägenhetsförråd i källaren.

Här bor du högst upp, i byggnad från 2019, med hiss från markplan och bevarad nyproduktionskänsla. Välskött förening med flera gemensamma faciliteter som t ex löparbana, utegym, lekplats, övernattningslägenhet, bilpool samt härlig takterrass.

Närhet till rekreation vid friluftsområdet Gamla Uppsalastråket, Tunåsen och Röbo.

Cykel- och promenadavstånd till city och galleria Kvarnen med matbutik, Systembolag, apotek m m. Bra pendlarläge med närhet till tåg/buss vid Resecentrum samt påfart till E4:an för den bilburna.

Planlösning

ENTRÉ
Hiss från markplan. Entré från kort loftgång under tak med utsikt mot innergården.

HALL
Välkomnande hall med hatthylla och garderober med skjutdörrar. Städskåp. Klinker innanför dörren. Ekparkett och ljust målade väggar. Från hallen finns två skjutdörrar till sovrummet.

SOVRUM
Sovrum med en garderob och högt placerat fönster, ekparkett och ljust målade väggar. Plats för enkelsäng och skrivbord alternativt en lite större säng. Två skjutdörrar till hallen.

BADRUM
Helkaklat badrum med komfortvärmeslingor i golvet, duschväggar i glas, kombimaskin tvätt/tork med praktisk vikbänk/avställningsyta ovanför, väggfast skåp, eluppvärmd handdukstork, handfat med kommod och spegel med belysning ovanför.

KÖK & VARDAGSRUM
Mycket ljust och trevligt vardagsrum och kök i öppen planlösning. Ekparkett och ljust målade väggar, stora fönsterpartier och utgång till balkong. Fullutrustat kök med bra förvaringsutrymmen, kombinerad kyl/frys, fullstor diskmaskin, spishäll induction, fläkt, inbyggd ugn och micro. Vitt kakel ovanför arbetsbänkar i ljusgrå kalkstenkomposit. Matplats invid fönsterparti med utsikt mot balkong. 

BALKONG
Fantastiskt härlig balkong med extra generös takhöjd då denna lägenhet är belägen högst upp i huset. Träpanel på väggarna och fast armatur för belysning. Gott om plats för både matbord och avkopplande loungemöbler.

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum2 rum och kökvarav 1 sovrum
Boarea38 KvmEnligt föreningen
Våning6 av 6
HissJahiss från markplan
Pris1 895 000 kr eller bud
Avgift2 551 krinkl. Värme, kallvatten, bredband/TV; exkl. varmvatten
VentilationMekanisk till- och frånluft
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda81 kWh/m²/år
EnergiklassD

Driftkostnad

Med 1 person i hushållet

El2 710 kr/år
Vatten/Avlopp120 kr/år
Försäkring2 500 kr/år
Summa5 330 kr/år
KommentarEnligt säljarens uppgifter, elförbrukningen har varit 1915 kW/år vilket debiteras från föreningen som har gemensam avtal.

Föreningen

Förening

ANTAL LÄGENHETER
Brf Höjdhopparen omfattar 152 bostadsrätter fördelat på två flerfamiljshus. Byggnaderna uppfördes 2019.
Fusion mellan brf Höjdhopparen och brf Sjukamparen 769635-3023 (upplöst och absorberad) skedde december 2021. 

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett förråd beläget i källaren.

TV/BREDBAND
Bredband 100/10 och grundutbud TV ingår i månadsavgiften. Leverantör Tele2.

PARKERING
I föreningen finns 82 st garageplatser varav 20 har elbilsladdning. Handikapplatser finns. 7 st parkeringsplatser (utomhus) med motorvärmare. Även 2 st platser för MC. Separat kö till garageplatser, parkeringsplatser och mc-platser.

Avgifter för garage: 1 000 kr/månad.
1 200 kr/månad för elbilsladdningsplatser. Tillkommer gör elförbrukningskostnad.

Avgifter för parkeringsplats utomhus:
700 kr/mån.

Avgifter för MC-plats:
400 kr/mån.

Köläge:
Alla platser är upptagna. Garageplats/utomhusplats 8 i kö (längst i kö sedan oktober 2022). Laddplatser 4 i kö (längst i kö sedan september 2022). MC-plats 1 i kö (längst  kö sedan september 2021). Kontroll föreningens hemsida 2023-01-03.

Övrigt
Vidare finns i varmgaraget två elbilar och två ellådcyklar reserverade för föreningens medlemmar. Ourgreen Car sköter uthyrningen via app.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns takterrass med pentry och toalett, övernattningslägenhet (200 kronor per dygn), utegym, löparbana, pingisbord, lekplats, el-grill på innergård, cykelförråd och verkstad med el-pump samt barnvagns- och rullstolsrum.

EKONOMI/ÖVRIGA AVGIFTER
Avgiftshöjningen om tio procent per den 1/1 2023 är inräknad i den angivna månadsavgiften.

Föreningens lån per kvadratmeter uppgår till 13 168 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 590 851 kr. Beräkningsunderlag hämtat från årsredovisning 2021.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av gällande prisbasbelopp = 1 312 kr, erläggs av köparen. Vidare uttar föreningen en pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp = 525 kr/pant.

FÖRSÄKRING
Föreningen har i fastighetsförsäkringen ett kollektivt bostadsrättstillägg. Varje bostadsrättsägare måste dock teckna och betala för egen hemförsäkring.

VARMVATTEN/EL
Varmvatten och hushållsel debiteras bostadsrättshavaren efter förbrukning och faktureras från föreningen.

NYCKEL-/TAGGHANTERING
Nyckelhanteringen i föreningen sker via BB Lås & Säkerhetscenter. I samband med överlåtelse ska nycklar och taggar lämnas in till deras kontor (Kungsgatan 107), där de nya ägarna kan kvittera ut nycklarna.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
Föreningen ingår i gemensamhetsanläggningar, se årsredovisning.

ENERGIDEKLARTION
Energideklaration skapades 2022, baserad på data från minst två års drift.

Föreningsfakta
NamnBRF Höjdhopparen
Org.nr769634-0251
Äkta föreningJa
Jur. pers. tillåtsNej
MarkägareJa

Närområde

Kapellgärdet har ett centralt läge, mindre än en kilometers gångavstånd till centrum och på vägen passerar du flera träningsanläggningar. Området ligger även utmärkt till för den växande skaran Stockholmspendlare. Med cykel tar du dig på bara fem minuter till resecentrum, där du hoppar på tåget eller bussen till huvudstaden eller vidare ut i landet. Även nära till påfarten för både E4:an och Bärbyleden för dig som pendlar med bil. En skön promenad eller tur i löparspåret tar du med fördel i naturområdet vid Röbo där du även finner ett utegym.

Kapellgärdet är ett område i expansion. Området passar såväl unga som familjer och äldre som söker bekvämligheter i form av moderna bostäder med alla faciliteter och hiss från markplan. I närheten finns gym, bensinmack, restauranger och Galleria Kvarnen med all dess service så som livsmedelsbutik, apotek, systembolag och postombud/paket.

Lekplats finns i området med moderna redskap för barn i olika åldrar.

INFORMATION:
Uppgifter om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.