Citynära 2:a i markplan - Luthagen -
Ring en mäklare
Citynära 2:a i markplan - Luthagen

Citynära 2:a i markplan – Luthagen

Sysslomansgatan 24B, Luthagen Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea69 KvmEnligt föreningen
VåningMarkplan
HissJa
Rum2 rum och kök
Avgift4 090 krinkl. Värme, vatten, kabel-TV grundutbud; exkl. Bredband, hushållsel
Pris2 050 000 kr /Bud
Hall fram
Hall fram

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsum fram
Vardagsum fram
Vardagsrum sida
Vardagsrum sida
Kök
Kök
Kök fram
Kök fram
Kök sida
Kök sida
Hall
Hall
Detaljer hall
Detaljer hall
Badrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum sida
Sovrum sida
Balkong sida
Balkong sida
Uteplats
Uteplats
Detalj gård
Detalj gård
Gård
Gård
Gård detalj
Gård detalj
Gård sida
Gård sida
Planskiss
Planskiss

Bostadsbeskrivning

Välkommen till en rymlig gavellägenhet på markplan i centrala Uppsala. På Sysslomansgatan bor du mitt i Luthagens centrala kvarter med kort avstånd till allt som Uppsala har att erbjuda med bl.a. trevliga promenadstråk, grönskande parker och bra utbud med service, butiker och restauranger. Här bor du bekvämt på markplan med ingång utan trappor i en välplanerad 2:a på 69 m² med rymligt vardagsrum, välutrustat kök med matplats, helkaklat badrum, bra sovrum med klädkammare och en fin uteplats mot innergården vilken är som en oas mitt i staden. Tillgång till tvättstuga finns inne i byggnaden samt ett hobbyrum, en samlingslokal med övernattningsrum och garage i källaren. Brf Grims gård är en bostadsrättsförening ämnad för personer med en ålder på 50+. Föreningen har stabil ekonomi där man för året bl.a. beslutat om tre avgiftsfria månader.

Planlösning

ENTRÈ
Ingång till bostaden sker från markplan utan trappor. Lägenheten har en hall med anslutande klädkammare till vänster om dörren med bra avhängningsmöjligheter, ingång till badrum och kök till höger och vardagsrum rakt fram. Bostaden har en säkerhetsdörr försedd med dörröga med kamera, tapetserade väggar och parkettgolv.

KÖK
Trivsamt kök med fönster åt två håll ger bra ljusinsläpp. Här finns plats för bord för flera personer, gott om förvaring med skåp och högskåp med luckor i björkträ, bra arbetsytor med bänkar i träimitation och diskbänk i rostfritt. Vitt kakel ovan bänkar samt belysning under skåpen. Komplett maskinell utrustning med spis med häll, ugn/micro (Electrolux), spisfläkt (Fläkt), kombinerad kyl och frys (Electrolux) och diskmaskin (Electrolux). Tapetserade väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med bra utrymme för möblering av sittgrupp och möbler. Stora fönster från två håll ger bra ljusinsläpp med dörr mot balkong. Tapetserade väggar och parkettgolv.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för säng och möbler, försedd med flera garderober för bra förvaring. Praktisk klädkammare med skjutdörrar försedd med hyllor och klädstänger ger med anslutning till sovrummet direkt tillgång till god förvaring. Ett fönster mot gården, tapetserade väggar och parkettgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel och en mönstrad blå kakelbård. Badrummet är rymligt och har plats med dusch med välvda glasdörrar, wc stol, handfat med belyst badrumsspegel, flera skåp och elvärmegolv. Här kan du bekvämt tvätta i lägenheten med tvättmaskin (Electrolux). Ett fönster och klinker i ljusblå nyans.

UTEPLATS
Fin uteplats placerad mot föreningens innergård vilken är som en oas mitt i staden. Här finns plats för flera personer där du med vänner och bekanta kan umgås till middagar eller bara koppla av med utsikt mot gården. Uteplatsen har ett träräcke med grind, plattor på golv.

RENOVERINGAR
2016 Inköp av kyl/frys, Electrolux

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum2 rum och kök
Boarea69 KvmEnligt föreningen
VåningMarkplan
HissJa
Pris2 050 000 kr /Bud
Avgift4 090 krinkl. Värme, vatten, kabel-TV grundutbud; exkl. Bredband, hushållsel
AvgiftsförändringAvgiftsfria månader under okt/nov/dec.
VentilationMekanisk m. värmeåtervinning
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda127 kWh/m²/år
EnergiklassE
Energideklaration utförd2019-04-17
Fönster3-glas

Driftkostnad

Med 1 person i hushållet

El4 255 kr/år
Försäkring1 500 kr/år
Summa5 755 kr/år

Föreningen

Brf Grims Gård

Allmänt
Föreningen består av 42 bostadsrättslägenheter med adress Luthagsesplanaden 13 och Sysslomansgatan 24. Upplåtelse omfattar även mark som används som uteplats för marklägenhet. Till medlem får i första hand antas den som fyllt 50 år.

Gemensamma utrymmen
Inom föreningen finns cykelförråd och tvättstuga med torktumlare, torkrum samt mangel. Det finns också ett hobbyrum, samt en samlingslokal som kallas Hörnan och ett övernattningsrum med fyra bäddar. Den kan hyras för en kostnad av 300:-/dygn.

Parkering
Det finns 5 st parkeringsplatser med el-plint för 300 kr/mån samt 23 parkeringsplatser i varmgarage i källaren för 530 kr/mån. Utöver det disponeras en garageplats av föreningen för cykeluppställning. Kösystem tillämpas – i nuläget ingen kö till garage.

Innergård
Trevlig innergård med trädgårdsmöbler.

TV / Bredband
Kabel-TV grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Com Hem tillkommer, avgift efter vald hastighet.

Fiber
Beslut om att dra in fiber i fastigheten har tagits och kommer att bli indraget de kommande månaderna. Anmälan i efterhand kan göra hos Open Infra. Anslutningsvgiften är ca: 4900kr med erbjudande för avgiftsfri anslutning om man väljer 2 års bindningstid med deras internetleverantör. 

Ekonomi
Föreningen har stabil ekonomi och man har beslutat att ha 3 månaders avgiftsfria månader i okt/nov/dec. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 473 kr.

Föreningsfakta
NamnBrf Grims gård
Org.nr716460-4279
Äkta föreningJa
Hemsidahttp://www.grimsgard.se/
FastighetsbeteckningLuthagen 65:1

Närområde

Allmänt
På Sysslomansgatan i Luthagen bor du i en lugn och citynära stadsdel ett kort avstånd till allt som Uppsala har att erbjuda. Bebyggelsen karaktäriseras av en blandning av flerfamiljshus men framförallt från 1930-talet och framåt. Kort avstånd från bostaden finns flera livsmedelsbutiker, apotek och flertalet restauranger, butiker och mysiga caféer. Gott om grönområden finns med gröna och vackra Vasaparken, Börjeparken och promenadstråk längs med Fyrisån samt rekreationsmöjligheter i natursköna Stabbyskogen i väster.

Närservice
Flera livsmedelsbutiker finns i närheten bl.a. välsorterade ICA Luthagens Livs med Apoteket Hjärtat och vid Ringgatan ligger Coop. Mot centrum finns ett större urval med bl.a. Saluhallen. Flera kvartersrestauranger finns i området där närmsta är Granhof som ligger i byggnaden intill och vid Börjegatan finns Luthagens Kök & Bar och vidare mot centrum ökar antalet små butiker och trevliga restauranger med bl.a. Le Parc, Aaltos och nyöppnade Lilly´s. På andra sidan Luthagsesplanaden, på Geijersgatan, finns Ayakos Sushi och en Pizzeria.

Kommunikation
I hela området finns gott om gång och cykelbanor. Bussar går från Sysslomansgatan närmast linje 9, med hållplats Odensgatan och från Luthagsesplanaden linje 5, med hållplats Götgatan. Från Luthagsesplanaden går även länstrafiken mot exempelvis Enköping.

INFORMATION:

Uppgifter om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.