4:a Skogsblomman - Sävja -
Ring en mäklare
4:a Skogsblomman - Sävja

4:a Skogsblomman – Sävja

Stenbrohultsvägen 103, Sävja Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea90.4 KvmEnligt föreningen
Våning2 av 4
HissJaHiss från markplan (välj vån 2)
Rum4 rum och kökvarav 2 sovrum
Avgift6 721 krinkl. värme, vatten, grundutbud kabel tv, bredband & hushållsel; exkl. serviceavgift och matkuponger
Pris1 450 000 kr eller bud
Stenbrohultsvägen 103
Stenbrohultsvägen 103

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ljust vardagsrum
Ljust vardagsrum
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Strålande utsikt
Strålande utsikt
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum och matsal
Vardagsrum och matsal
Matsal
Matsal
Kök
Kök
Matplats vid burspråksliknande fönster
Matplats vid burspråksliknande fönster
Kök
Kök
Badrum
Badrum
Dusch och haddukstork
Dusch och haddukstork
Gästwc
Gästwc
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Planskiss
Planskiss
Matsal
Matsal
Salong
Salong
Salong
Salong
Bibliotek
Bibliotek
Stenbrohultsvägen 101, huvudentré
Stenbrohultsvägen 101, huvudentré

Bostadsbeskrivning

Synnerligen välbelägen, ljus och trevlig bostad i brf Skogsblomman. Den inglasade balkongen har ett luftigt läge med strålande utsikt mot den gröna innergården. Generösa sällskapsytor och två bra sovrum. Stort badrum med dusch och tvättmaskin, det finns även plats för badkar. Separat gästwc. Goda förvaringsutrymmen i klädkammare samt vindsförråd. Parkeringsplatser finns att hyra.

Brf Skogsblomman är ett boende som vänder sig till aktiva 55 + are som önskar ett bekvämt boende med tillgång till restaurang, bibliotek, gästrum, sällskapsrum, hobbyrum, vävstuga, bastu, gymnastiksal m.m.

I den angivna månadsavgiften ingår värme, vatten, hushållsel, bredband/tv. Avgift för service och middagskuponger tillkommer per boende. Se detaljerad info under rubriken “förening”.

Härifrån är det goda busskommunikationer till city och till Resecentrum. Närservice finns i området. Det är direkt närhet till fin natur med promenadstråk vid det intilliggande stora naturområdet Lunsen.

Välkommen!

Planlösning

ENTRÉ
Entré med porttelefon vid huvudentrén från Stenbrohultsvägen 101. Det finns även en entré vid Stenbrohultsvägen 103/105 (här finns dock ej porttelefon).

HALL
Rymlig möblerbar hall med trälaminatgolv och målade väggar, ingångar till två sovrum och kök på vänster sida samt till badrum, toalett och rymlig klädkammare till höger.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare med två garderober samt hyllor och klädstänger med plats förvaring.

SOVRUM
Sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord, ljusa tapetserade väggar och plastmatta på golvet. En garderob.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Ljusa tapetserade väggar och ljus plastmatta på golvet.

KÖK
Ljust kök med matplats invid stora fönster i ett trevligt burspråk med utsikt mot den gröna fina innergården och de låga entrébyggnaderna. Vitvaror består av spishäll med fyra plattor, fläkt, inbyggd ugn, kyl/frys. Gott om arbetsytor med ljusa bänkar på båda sidor om köket, ljusa köksluckor och diskbänk i rostfritt. Ljusa tapetserade väggar och plastmatta på golvet. Dörröppning mellan kök och vardagsrum är för närvarande inte i bruk men kan lätt öppnas.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel och plattor med grön nyans som bildar en bård, klinker i beige nyans på golvet. Badrummet har dusch, det finns dessutom plats för badkar på motsatt vägg. Väggmonterad wc-stol, handfat med belyst badrumsspegel och avställningsyta i marmor. Förvaringsskåp både över wc-stol och över tvättmaskin. Toppmatad tvättmaskin ingår i köpet.

GÄST-WC
Helkaklat toalettrum med vitt kakel och klinker i beige nyans på golvet. Väggmonterad wc-stol, handfat med badrumsspegel ovanför samt avställningsyta i marmor.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med stora fönster mot innergård samt utgång till den inglasade balkongen. Lättmöblerat rum med plats för soffgrupp och vardagsrumsmöbler. Ljusa tapeter och ekparkettgolv.

BALKONG
Underbar inglasad balkong som blir till ett extrarum med sittplats för flera personer. Här kan man koppla av med trevliga fikastunder och njuta av den gröna utsikten. Eluttag finns.

MATSAL/ALLRUM
I vinkel med vardagsrummet ligger ett matrum/allrum med heltäckande matta på golvet och tapetserade väggar. Fönster såväl mot gården som mot balkongen. Dörren till köket är för närvarande inte i bruk men kan lätt öppnas.

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum4 rum och kökvarav 2 sovrum
Boarea90.4 KvmEnligt föreningen
Våning2 av 4
HissJaHiss från markplan (välj vån 2)
Pris1 450 000 kr eller bud
Avgift6 721 krinkl. värme, vatten, grundutbud kabel tv, bredband & hushållsel; exkl. serviceavgift och matkuponger
VentilationMekanisk till- och frånluft
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda145 kWh/m²/år
Fönster3-glas

Driftkostnad

Med 1 person i hushållet

Försäkring1 200 kr/år
Summa1 200 kr/år
KommentarEnligt säljarens uppgifter

Föreningen

Förening

SENIORBOENDE
Medlemmar och boende skall vara 55 år +.

ANTAL LÄGENHETER
Föreningen Skogsblommam består av 5 punkthus med 5 våningar per hus som ligger utspridda i form av en hästsko som sammanbinds av ljusa trevliga innomhuskorridorer. Det finns 100 st bostadslägenheter.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Den centrala servicebyggnaden inrymmer: restaurang, festmatsal att hyra (300 kr), bibliotek/läsrum, två gästrum/dubbelrum med trinettkök finns att hyra (300 kr/dygn), bastu, relaxrum med bubbelbadkar, gymnastiksal, tvättstuga med torkrum, snickarrum, väv- och systuga, biljardrum och bridgerum. Frisör och fotvårdssalong finns.

SERVICEAVGIFT
Serviceavgift minus RUT-avdrag tillkommer med 1 723 kr/mån för en boende och 2 363 kr/mån om man är två boende. Avdraget för RUT sköts via föreningen.

I serviceavgiften ingår basstädning i lägenheten två gånger per månad och fönsterputsning två gånger/år (vår och höst). Dessutom har man som boende tillgång till alla gemensamma sällskapsutrymmen, gymnastiksal, bastu, hobbyrum, vävstuga, bibliotek med dagstidningar m.m.

MATKUPONGER
Det är obligatoriskt att köpa 20 matkuponger á 50 kr/person/dag. Du betalar 1 000 kr/mån under 11 av årets 12 månader.

EKONOMISK FÖRENING
Insats i den ekonomiska föreningen är 500 kr (engångsbelopp).

HUSHÅLLSEL
Hushållselen ingår i månadsavgiften.

ÖVRIGA AVGIFTER/PANTSÄTTNING
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen, 1162,50 kr.

Pantnoteringsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras låntagaren per lån, 465 kr.

TV & BREDBAND
Du som bor i Brf Skogsblomman har idag ett grundutbud av TV-kanaler via Telia och bredband 10 MBit/s vilket ingår i avgiften.

UTEPLATS
Lägenhetens balkong är inglasad. Gemensamma uteplatser finns i anslutning till föreningens gård.

GÅRDSMILJÖ
Gårdsmiljön är designad för att ge upplevelser året runt och innehåller ett stort antal planterade trädgårdsväxter, samt ett större bevarat skogsparti. Gårdsmiljön är anpassad för funktionshindrade. Flera gemensamma uteplatser finns att tillgå.

PARKERINGSPLATS
Garageplats med eluttag, hyra 300 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats med eluttag, hyra 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Parkeringsplats utan eluttag, hyra 100 kr/mån. Kösystem tillämpas.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

ÖVRIGT
Medlemmarna äger och driver anläggningen själva. För att minska kostnader, utförs vissa sysslor på frivillig väg av de boende. Detta efter intresse, kunskap och förmåga. Ett antal “trivselgrupper” hjälps åt med de olika sysslorna. Dessutom deltar alla boende, som fysiskt klarar av det, som mottagare av matkuponger i samband med middag. Detta vid ett tillfälle varannan månad. För att öka tryggheten för de boende på Skogsblomman är alla lägenheter utrustade med brandvarnare.

HEMSIDA
Besök gärna föreningens hemsida: https://sites.google.com/site/skogsblommanuppsala/home

Föreningsfakta
NamnSkogsblomman
Org.nr716422-5687
Äkta föreningJa
Jur. pers. tillåtsNej
PostadressStenbrohultsvägen 101, 757 58 Uppsala
MarkägareJa
E-postSkogsblomman.uppsala@telia.com
FastighetsbeteckningSävja 52:1

Närområde

OMRÅDE
Sävja är ett lugnt och grönt område där man bor nära naturen. Alldeles utanför dörren finns en av Uppsalas största skogar med fina strövområden och möjlighet att plocka svamp, bär, eller ta långpromenader. I nära anslutning finns även Naturreservatet Norra Lunsen som erbjuder bl.a. utsiktstorn, vandrings- och cykelleder (Upplandsleden) och skidspår på vintern.

SERVICE
Service med en välsorterad ICA-butik och pizzeria finns i närbelägna Nåntuna. I Sävja finns, på nära promenadavstånd, minilivs, restaurang, apotek, vårdcentral samt ett kulturcentrum med bl.a. bibliotek.

KOMMUNIKATIONER
Sävja har goda kommunikationer med stadsbuss till Boländerna, city m.m. Det är även nära till E4:a påfart för de som pendlar. Linje 5 trafikerar Sävja med hållplats i anslutning till brf Skogsblomman. Belysta cykelvägar finns till service i Sävja och Nåntuna samt till Boländernas handelsområde och Uppsala centrum.