4:a med balkong och uteplats -
Ring en mäklare
4:a med balkong och uteplats

4:a med balkong och uteplats

Portalgatan 65, Kapellgärdet Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea104 KvmEnligt föreningen
Våning1
HissJaFrån markplan
Rum4 rum och kökvarav 3 sovrum
Avgift5 968 krinkl. Värme, vatten, kabel-TV grundutbud, bredband; exkl. Hushållsel
Pris2 990 000 kr /bud
Kök fram
Kök fram

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Kök sida
Kök sida
Kök matplats
Kök matplats
Matplats
Matplats
Vardagsrum sida
Vardagsrum sida
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Badrum
Badrum
Bardum detalj
Bardum detalj
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1 sida
Sovrum 1 sida
Uteplats
Uteplats
Sovrum 2
Sovrum 2
Duschrum sida
Duschrum sida
Fram hall
Fram hall
Entré sida
Entré sida
Ingång
Ingång
Framsida
Framsida
Gård
Gård
Lekplats
Lekplats
Lekpark
Lekpark
Planritning
Planritning

Bostadsbeskrivning

Välkommen till en ljus och rymlig 4:a i markplan med en inbjudande öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och det välutrustade köket försett med en köksö. Bostaden är en hörnlägenhet med fönster åt flera håll, tre bra sovrum och två helkaklade badrum/duschrum. Det finns både en uteplats mot den fina innergården och en härlig inglasad balkong som blir som ett extrarum med utsikt mot Portalparken. Nära till kvarterets minilivs samt kort cykelavstånd till citykärnan, service vid Vaksalatorg och resecentrum. Pendlarvänligt även med bil till E4 och Bärbyleden.

Planlösning

Porttelefon finns till entréporten varifrån man med hiss från markplan eller med 1/2 trappa lätt når till bostaden.

HALL
Entré till hall med plats för avhängning och förvaring i garderob med spegelförsedda skjutdörar. Ingångar till badrum till vänster och övriga bostaden till höger. Ljusa väggar, grått klinker invid dörren och i övrigt parkettgolv.

VARDAGSRUM
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med bra plats för möbler och soffgrupp, öppen planlösning mot matplats och kök. I hallens förlängning finns garderober och städskåp. Flera fönster som vetter mot två håll ger bra ljusinsläpp. Ljusa väggar och parkettgolv.

KÖK
Ljust kök med praktisk köksö som ger generösa arbetsytor för matlagning. Gott om förvaring med skåp, högskåp och draglådor i beige nyans, stor bänk i svart laminat och försänkt diskho i rostfritt med stiligt miniklinker ovan. Komplett maskinell utrustning av Electrolux med kyl, frys, spishäll, ugn, mikrougn och fläkt (Thermex), diskmaskin (Bosch). Ljusa väggar och parkettgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel i både vanlig samt mini storlek, utrustat med duschkabin med glasdörrar, wc-stol, spegelförsett bardumsskåp med belysning och kommod med träluckor. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare gör det bekvämt att tvätta. Miniklinker med elvärmegolv.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum plats för säng och möbler. Bra förvaringsmöjligheter med garderobsvägg försedd med skjutdörrar. Fönster mot gården och dörr mot uteplats, ljusa väggar med fondtapet och parkettgolv.

UTEPLATS
Egen uteplats vänd mot norr där du på efter middagen kan sitta och njuta av den lugna och gröna innergården. Uteplatsen är försedd med insynsskydd av trä.

SOVRUM 2
Sovrum med plats för säng och någon övrig möbel. Fönster och dörr mot balkong, vita väggar med fondvägg i röd nyans, parkettgolv.

BALKONG
Härlig inglasad balkong med utsikt mot portalparken. Balkongen blir som ett extrarum med möjlighet att nyttja under en längre tid av året.

SOVRUM 3
Sovrum med möjlighet att nyttjas som barnrum eller arbetsrum. Fönster mot balkong, vita väggar med fondtapet, parkettgolv.

WC / Duschrum
Mindre badrum försett med dusch, wc-stol, handfat och belyst badrumsspegel. Helkaklade väggar med vitt kakel i både vanlig och ministorlek i gråa nyanser, miniklinker och elvärmegolv.

RENOVERINGAR
2018 Inglasning av balkong
2017 Inköp av diskmaskin Bosch

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum4 rum och kökvarav 3 sovrum
Boarea104 KvmEnligt föreningen
Våning1
HissJaFrån markplan
Pris2 990 000 kr /bud
Avgift5 968 krinkl. Värme, vatten, kabel-TV grundutbud, bredband; exkl. Hushållsel
VentilationMekanisk (endast frånluft)
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda113 kWh/m²/år
Energideklaration utförd2009-07-14
Fönster3-glas

Driftkostnad

El7 342 kr/år
Försäkring1 500 kr/år
Summa8 842 kr/år

Föreningen

HSB Brf 88 Pedalen

FASTIGHETEN
Föreningens adresser är Portalgatan 65-79, Vattholmavägen 4 A-D och Kapellgatan 1-5. Totalt finns det 156 st lägenheter. Byggår 2007.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns det totalt 6 st tvättstugor, 3 st är placerade i källaren på Vattholmavägen 4A, Kapellgatan 5 och Portalgatan 71, och 3 st i bottenvåningen på Vattholmavägen 4A, Portalgatan 67 och Portalgatan 73. Föreningen har ett övernattningsrum på Vattholmavägen 4A för besökare till föreningens medlemmar som kan hyras mot en avgift på ca 150 kr/dygn. Det finns även 6 st cykelrum och återvinningsrum. Föreningen har en stor grönskande innergård.

FÖRRÅD
Ett källarförråd hör till bostaden

RENOVERINGAR
2012 Uppgradering av innergården med stenarbeten, nya växter och träd samt lekutrustning
2013 Sanering av förråd, underhåll av hissar, reparation av fasad
2015 Stamspolning mars-april
2016 Tätning av grunden på vissa ställen samt omläggning av stensättning intill huset
2018 Upprustning av innergårdar

PARKERINGSALTERNATIV
119 st garageplatser (ca 700 kr/mån) samt 12 st MC-platser, (ca 150 kr/mån) i källarplan. Separat kö tillämpas. Ca 5 P-platser på gatan går att hyra med p-tillstånd av Parkia (018-69 33 30, ca 350/mån). Separat kö tillämpas.

BREDBAND & KABEL-TV
Lägenheterna är utrustade med uttag för data och tv. Datanätet är anslutet till Bredbandsbolaget, TV-anläggningen till ComHem och telenätet till Telia. Avgiften för standardutbudet av tv-program ingår i månadsavgiften samt internetanslutning (250/250 Mbit/s men begränsas av switchen, den enhet som fördelar inkommande internetuppkoppling till olika uttag i en specifik lägenhet, är på 100 Mbit/s och går att byta på egen bekostnad) via Bredbandsbolaget. Även månadsavgiften för IP-telefoni ingår men man betalar trafiken själv.

NYCKELHANTERING
Sker via Certego: Fyrislundsgatan 68. Telefon: 018-56 90 00

AVGIFTER
Ingen höjning av månadsavgiften har skett sedan 2008. Enligt föreningens stadgar debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av basbeloppet för varje pantmeddelande (2017: 448 kr) samt att köparen debiteras 2,5% av basbeloppet i överlåtelseavgift (2017: 1120 kr).

FÖRSÄKRING BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har gemensamt bostadsrättstillägg. Bostadsrättsinnehavaren står för sin egen hemförsäkring.

ÄGANDEFÖRHÅLLANDEN
Förfrågan angående delat ägandeskap är något som föreningen behandlar i det enskilda fallet. Juridisk person accepteras inte.

EKONOMISK FÖRVALTARE
Upplands Boservice sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningsfakta
NamnHSB Brf 55 Pedalen
Äkta föreningJa
MarkägareNej

Närområde

Kapellgärdet är ett centralt beläget område som har närhet till Uppsala city med goda kommunikationer och täta bussturer samt cykelvägar och promenadvägar. Här finns även bra service med butiker och träningsmöjligheter.

Kapellgärdet är ett stort växande område där åldern är varierande. Området passar både er som ung familj liksom äldre par. Ett urval av skolor och förskolor finns med Bellmansskolan, Kvarngärdesskolan, Ringarens, Höganäs och Botulvs förskolor. Närmaste gym är Actic gym på Råbyleden samt på Väderkvarnsgatan finns en av tre Friskis och Svettis-center i Uppsala. Aldeles intill bostaden finns Portalparken med nyanlaggd lekplats med bland annat en klätterställning för lite större barn, sandlåda med lekbord, gräsplan med en liten pulkabacke, gungor och en liten studsmatta.

Närmsta livs är MY Ways minilivs ca 150m från bostaden vid Vattholmavägen. Bara efter ett par minuters promenad finns sedan Kvarnens köpcenter med Ica Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker. I det närbelägna Kvarntorget finns vitvarubutiken El On och nybyggda S:t Pers kyrka och Korskyrkan vid Råbyvägen.

Området har bra pendlarläge där man enkelt med cykel på endast fem minuter tar sig till resecentrum och kan hoppa på tåget eller bussen till huvudstaden eller vidare ut i landet. Det är även nära till påfarten för både E4:an och Bärbyleden för dig som pendlar med bil.