4:a i brf Botanikern - Rosendal -
Ring en mäklare
4:a i brf Botanikern - Rosendal

4:a i brf Botanikern – Rosendal

Prefektgatan 3, Rosendal Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea83 KvmEnligt föreningen
Våning2 tr
HissJahiss från uppgången intill
Rum4 rum och kökvarav 3 sovrum
Avgift3 828 krinkl. värme, kall- och varmvatten
Pris3 490 000 kr eller bud
Öppen planlösning
Öppen planlösning

Vill du veta vad din bostad är värd ?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Kök mot vardagsrum
Kök mot vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum mot kök
Vardagsrum mot kök
Köksö och maplats
Köksö och maplats
Kök
Kök
Sovrum
Sovrum
Ekparkett och garderober
Ekparkett och garderober
Sovrum mot hall
Sovrum mot hall
Sovrum med utgång till balkong
Sovrum med utgång till balkong
Utgång till balkong
Utgång till balkong
Platsbyggd garderob
Platsbyggd garderob
Bild från hall mot sovrum
Bild från hall mot sovrum
Kontor / mindre sovrum
Kontor / mindre sovrum
Duschrum/wc
Duschrum/wc
Badrum med badkar och tvättmaskin, torktomlare
Badrum med badkar och tvättmaskin, torktomlare
Tvättmaskin och torktumlare
Tvättmaskin och torktumlare
Badkar och handdukstork
Badkar och handdukstork
Bild från hall mot sovrum
Bild från hall mot sovrum
Hall
Hall
Balkong
Balkong
Balkong runt hörnet
Balkong runt hörnet
Balkong utanför sovrum
Balkong utanför sovrum
Balkong utanför vardagsrum
Balkong utanför vardagsrum
Utsikt
Utsikt
Utsikt
Utsikt
Grön gård
Grön gård
Närmiljö
Närmiljö
Närmiljö
Närmiljö
Planskiss
Planskiss

Bostadsbeskrivning

Prisbelönt arkitektur och modern lekfull design genomsyrar denna härliga lägenhet och fastighet. Vardagsrum och kök med utgång till två balkonger. En av balkongerna sträcker sig runt hörnet och nås även från två sovrum. Två helkaklade badrum. Ett med dusch och det andra med badkar, tvättmaskin och torktumlare.
Här bor du i ett av Uppsalas första flerbostadshus med trästomme. Byggt med miljö och hållbarhet i fokus.
Förutom den ombonade innergården har de boende i Botanikern tillgång till en 200 kvm stor takterrass med kök och sittgrupper. Här kan du njuta av solen och den strålande utsikten! I husets källare finns garage och platser för laddning av elbilar samt lägenhetsförråd. Hiss.
Rosendal erbjuder ett urbant boende där flera restauranger, caféer och butiker öppnat upp. Här finns även yogastudio, gym, padel- & tennisbanor samt Stadsskogens grönska. Snart tillkommer även en ny idrottshall samt bibliotek.

Planlösning

ENTRÉ
Entré med portkod, postfack. Trappor via uppgång E (Prefektgatan 3) samt hiss via intilliggande uppgång D (Prefektgatan 1).

HALL
Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob och hatthylla. Ekparkettgolv och målade väggar. Den fria siktlinjen från hallen mot balkongen ger ett trevlig och ljust första intryck. 

VARDAGSRUM & KÖK
Ljust vardagsrum och kök i öppen planlösning med ekparkett och målade väggar. Köket är fullutrustat med integrerad kyl, frys och diskmaskin, fläkt, induktionshäll, ugn och micro, städskåp och skafferiskåp. En köksö delar av den rymliga matplatsen mot vardagsrum med plats för soffgrupp. Fantastiskt ljusinsläpp från stora härliga fönster samt glasdörrar till de båda balkongerna. Vitvaror från Siemens.

BALKONGER
Två balkonger i tre väderstreck.

DUSHRUM / WC
I anslutning till hallen och köket ligger ett helkaklat duschrum med wc, handfat med kommod, spegel med belysning samt rymlig duschhörna. Värmeslingor i golvet. 

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter i de platsbyggda garderoberna. Målade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med fönster i två väderstreck och utgång till balkongen. Ekparkettgolv och målade väggar. Goda förvaringsmöjligheter i form av en platsbyggd garderob. 

SOVRUM / ARBETSRUM
Mindre sovrum eller arbetsrum med utgång till balkong. Ekparkettgolv och målade väggar. En garderob.

BADRUM
I anslutning till sovrumsavdelningen ligger ett helkaklat badrum med värmeslingor i golvet och infällda spotlights i taket. Badkar, handfat med kommod, spegel med belysning, tvättmaskin och torktumlare (Siemens) med praktisk vikbänk och förvaringsskåp.
 

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum4 rum och kökvarav 3 sovrum
Boarea83 KvmEnligt föreningen
Våning2 tr
HissJahiss från uppgången intill
Pris3 490 000 kr eller bud
Avgift3 828 krinkl. värme, kall- och varmvatten
VentilationMekanisk
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda82 kWh/m²/år
EnergiklassD
Energideklaration utförd2021-01-14

Driftkostnad

Med 4 personer i hushållet

El8 968 kr/år
Försäkring5 110 kr/år
Summa14 078 kr/år
KommentarEnligt säljarens uppgifter, elförbrukning 2714 kWh/år.

Föreningen

Förening

BYGGÅR
2019.

ANTAL LGH
133 st (6 750 kvm) samt 3 lokaler (333 kvm). 
Föreningen godkänner delat ägande, krav om minst 10% ägande som boende. Juridisk person accepteras inte.

FÖRRÅD
Ett källarförråd tillhör bostaden.

BREDBAND & TV
Ansluten till fiber för kabel-tv och bredband via Open universe. De boende tecknar själva det avtal de önskar.

EL
De boende tecknar egna avtal. 

GARAGE
Det finns 42 st garageplatser som medlemmarna kan hyra. Fast egen plats 1 500 kr/mån, plats för elbil med laddstolpe 1 700 kr/mån, bilplats med tillhörande förrådsutrymme, för t ex bildäck, 1 800 kr. Det finns även handikappsparkering samt mc parkering. F.n är det kö till samtliga alternativ. För frågor kontakta kundservice@aimopark.se.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens gemensamma utrymmen består av ett cykelförråd, barnvagnsrum, garage, källsorteringsstation.

TRÄDGÅRD OCH TERRASS
Till medlemmarnas förfogande finns en ombonad innergård med gemensamma uteplatser samt en härlig takterrass om hela 200 kvadratmeter.

RENOVERINGAR
Installation av kameraövervakning på källarplan med garage 2022.

2022-2023. Just nu pågår garantibesiktning av samtliga lägenheter. Genova åtgärdar ev. garantiärenden.

EKONOMI
Ingen avgiftshöjning är planerad inför 2023 (kontroll 2022-12-12). Föreningens totala summa lån uppgick under 2021 till 104 756 000 kr. Ett av lånen har bundits om sommaren 2022 och de båda andra löper ut sommaren 2023 och 2025. De tre lokalerna är fullt uthyrda. Då föreningen gick plus fick föreningens medlemmar en avgiftsfri månad i december 2021. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: ca 1 209 499 kr (beräkningsunderlag är hämtat ur årsredovisning 2021).

FÖRSÄKRING
De boende tecknar hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Föreningsfakta
NamnBrf Botanikern
Org.nr769633-0021
Äkta föreningJa
Jur. pers. tillåtsNej
MarkägareJa

Närområde

ROSENDAL
Rosendal är ett expansivt, modernt och populärt område intill gröna Stadsskogen. Kombinationen av stad och natur är unik för stadsdelen. Till city cyklar du på ca tio minuter samtidigt som du har naturen bokstavligen runt hörnet.

TRÄNING
USIF Arena är en fin tennis- gym- och padel- anläggning med flera inomhusbanor, utomhusbanor samt baskethall. Två gym samt dansstudio ligger också i närområdet. Här planeras även byggnation av en ny idrottshall.

LEKPLATSER
Solvallsparken belägen intill USIF Arena är en tydlig samlingspunkt i Rosendal. “Här träffas människor både från området och utanför för att leka, träna, umgås eller sola. Parken invigdes 2017 och är ritad av Karavan Landskap”.

Siegbahnsparken i norra Rosendal invigdes i oktober 2019. “Det är en stor lekplats med en trivsam blandning av välordnade lekredskap och natur. Många träd och växter har sparats när parken byggdes, så fast den är helt ny så är den grön och skuggig.”

KOMMUNIKATIONER
Goda busskommunikationer till city såväl som till flera stora arbetsplatser såsom SLU, SVA, Ångström, Akademiska sjukhuset och BMC.

RESTAURANGER & TAKEAWAY
UB Sushi, Lili´s Burger & Pizza, Elmas Everyday dining, Leijon café och bageri, restaurang Thaibreak, Food Court, Rosendal 17 Kök och Bar, pizzeria Pizzabakeren m.m. 

SERVICE
Vid infarten till norra Rosendal finns matbutiken Hemköp samt ett rymligt p-garage. Ytterligare matbutik, Ica, är belägen i södra Rosendal. Där finns även apotek, frisersalonger, vårdcentral m.m. 

FÖRSKOLOR & SKOLOR
I området och närområdet finns flera förskolor, t ex Rosendals förskola, Grindstugan och Liten Lär. Skolor: Valsätraskolan, Engelska skolan, Kunskapsskolan, Rosendalsgymnasiet, Lundellska m.m.

INFORMATION
Uppgifter om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningens ekonomiska förvaltare NABO. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.