3:a - Skogsblomman/Sävja -
Ring en mäklare
3:a  - Skogsblomman/Sävja

3:a – Skogsblomman/Sävja

Stenbrohultsvägen 111, Sävja Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea74.9 KvmEnligt föreningen
Våning4 av 5, (3tr)
HissJahiss från markplan
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Avgift6 654 krinkl. värme, vatten, grundutbud kabel tv & bredband, hushållsel, bostadsrättstillägg; exkl. serviceavgift och middagskuponger
Pris1 395 000 kr eller bud
Vardagsrum
Vardagsrum

Vill du veta vad din bostad är värd ?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Kök
Kök
Utgång till balkong från köket
Utgång till balkong från köket
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Balkong
Balkong
Sovrum
Sovrum
Garderober i sovrummet
Garderober i sovrummet
Utsikt
Utsikt
Badrum
Badrum
Tvättmaskin
Tvättmaskin
Sovrum / kontor
Sovrum / kontor
Bild från sovrum mot hall
Bild från sovrum mot hall
Garderober i hallen
Garderober i hallen
Entré Stenbrohultsvägen 111
Entré Stenbrohultsvägen 111
Gemensam uteplats
Gemensam uteplats
Matsal
Matsal
Matsal
Matsal
Salong
Salong
Salong
Salong
Biljardrum
Biljardrum
Skogsblomman bibliotek
Skogsblomman bibliotek
Skogsblomman gym
Skogsblomman gym
Skogsblomman huvudentre
Skogsblomman huvudentre
Planskiss
Planskiss

Bostadsbeskrivning

Varmt välkommen att boka visning av denna fint renoverade gavellägenhet i trevliga brf Skogsblomman!

Trivsamt kök med utgång till stor inglasad balkong med morgon- och förmiddagssol. Rymligt vardagsrum med slipat ekparkettgolv. Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Fasta garderober med skjutdörrar i hall och ett av sovrummen. Klädkammare. Genomgående fina ytskikt och parkettgolv. Vindsförråd.

Brf Skogsblomman är ett boende som vänder sig till aktiva 55 + are som önskar ett bekvämt seniorboende med tillgång till restaurang, bibliotek, gästrum, sällskapsrum, snickarrum, vävstuga, bastu, gymnastiksal m.m. Parkeringsplatser och garage går att hyra.

I den angivna månadsavgiften ingår värme, vatten, hushållsel, bredband/tv. Serviceavgift för städning/fönsterputs samt avgift för middagskuponger tillkommer. Se detaljerad föreningsinfo.

Här bor du med direkt närhet till fin natur vid Lunsen. Busshållplats runt hörnet med utmärkta kommunikationer till city och Resecentrum.

Planlösning

ENTRÉ
Entré med porttelefon från Stenbrohultsvägen 111. 

HALL
Rymlig hall med fast garderob med skjutdörrar och bra klädkammare. Ett praktiskt och snyggt klinkergolv innanför dörren övergår i ekparkett mot den inre delen av hallen mot sovrum och vardagsrum. Ljust målade väggar. 

SOVRUM/KONTOR
Rum med plats för enkelsäng och skrivbord. Ekparkett och tapetserade väggar. 

KÖK
Trivsamt kök med matplats invid fönster mot den inglasade balkongen. Vita köksluckor, delvis utbytta 2018, diskmaskinen installerades 2018, spis med induktionshäll, samt kyl/frys är från 2017. Ekparkett och tapetserade väggar. Köket nås både från hallen och ifrån vardagsrummet. Dörr med glasparti mot vardagsrummet och skjutdörr mot hallen.

BALKONG
Härlig inglasad balkong som verkligen blir ett extra rum att nyttja stor del av året. Här kan man äta frukost och koppla av med trevliga fikastunder. Eluttag finns. Lamellgardiner skyddar mot solen.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med tre fönster, slipat och lackat ekparkettgolv i original och tapetserade väggar. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsbord. Vardagsrummet nås både från hallen och från köket.

SOVRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng. Fasta garderober med skjutdörrar. Ekparkettgolv och tapetserade väggar. Trevligt fönsterparti på gaveln med utsikt mot gårdens gröna skogsparti.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel och bård, klinker i beige nyans på golvet. Badrummet har rymlig duschhörna och tvättmaskin från 2017. Väggmonterad wc-stol, handfat med belyst badrumsspegel och avställningsyta i marmor. Två väggfasta förvaringsskåp, handdukstork, tvättmaskin och wc-stol. Hurts för extra förvaring. 

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Boarea74.9 KvmEnligt föreningen
Våning4 av 5, (3tr)
HissJahiss från markplan
Pris1 395 000 kr eller bud
Avgift6 654 krinkl. värme, vatten, grundutbud kabel tv & bredband, hushållsel, bostadsrättstillägg; exkl. serviceavgift och middagskuponger
VentilationMekanisk till- och frånluft
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda116 kWh/m²/år

Driftkostnad

Med 1 person i hushållet

Försäkring838 kr/år
Summa838 kr/år
KommentarEnligt säljarens uppgifter

Föreningen

Förening

SENIORBOENDE
Medlemmar och boende skall vara 55 år +. “Dessutom gäller att man som nyinflyttad ska vara villig och ha fysiskt förmåga; att hålla utgifterna nere genom att dels sitta som mottagare av matkuponger, dels delta i kvällvandringen samt iaktta de föreskrifter, som är framtagna för allas trivsel.”

ANTAL LÄGENHETER
Föreningen Skogsblomman består av 5 punkthus med 5 våningar per hus som ligger utspridda i form av en hästsko som sammanbinds av ljusa trevliga inomhuskorridorer. Det finns 100 st bostadslägenheter.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Den centrala servicebyggnaden inrymmer: restaurang, festmatsal att hyra (300 kr), bibliotek/läsrum, två gästrum/dubbelrum med trinettkök finns att hyra (400 kr/dygn se bild på föreningens hemsida), bastu, relaxrum med bubbelbadkar, gymnastiksal, tvättstuga med torkrum, snickarrum, väv- och systuga, biljardrum och bridgerum. Frisör och fotvårdssalong finns att tillgå.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

SERVICEAVGIFT
Serviceavgift för 1 boende efter rut-avdrag 1 808 kr (2 420 kr – 612 kr). Serviceavgift för två boende efter rut-avdrag 2 708 kr (3 320 kr – 612 kr). Avdraget för RUT sköts via föreningen.

I serviceavgiften ingår bas-städning i lägenheten två gånger per månad och fönsterputsning två gånger per år (vår och höst). Dessutom har man som boende tillgång till alla gemensamma sällskapsutrymmen, gymnastiksal, bastu, hobbyrum, vävstuga, bibliotek med dagstidningar m.m.

MATKUPONGER
Det är obligatoriskt att köpa ett häfte om 20 matkuponger 11 månader per år.  Denna kupongavgift delas dock upp och debiteras med 1 283 kr/mån och person årets alla månader. Vardagar en kupong, lör/sön 2 kuponger, för gäst lämnas ytterligare 1 kupong. 

HUSHÅLLSEL
Hushållselen ingår i månadsavgiften.

FÖRSÄKRING / BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Bostadsrättstillägg ingår via brf Skogsblomman. Hemförsäkring tecknar de boende själva.

TV & BREDBAND
Du som bor i Brf Skogsblomman har idag ett grundutbud av TV-kanaler via Telia och bredband 10 MBit/s vilket ingår i avgiften.

ÖVRIGA AVGIFTER/PANTSÄTTNING
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen, 1312,50 kr (2023).
Pantnoteringsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras låntagaren per lån, 525 kr (2023).

EKONOMI
Bostadsrättens nettoskuldsättning uppgår till 460 656 kr, underlag till beräkningen är hämtat ur årsredovisningen 2021. Lån per kvadratmeter uppgår till 6 550 kr, uppgift ur årsredovisningen 2021.

UTEPLATS
Lägenhetens balkong är inglasad. Flera gemensamma uteplatser finns i anslutning till föreningens gård och trädgård.

GÅRDSMILJÖ
Gårdsmiljön är designad för att ge upplevelser året runt och innehåller ett stort antal planterade trädgårdsväxter, samt ett större bevarat skogsparti. Gårdsmiljön är anpassad för funktionshindrade. 

PARKERINGSPLATS
Garageplats med eluttag, hyra 450 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats med eluttag, hyra 350 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Parkeringsplats utan eluttag, hyra 200 kr/mån. Kösystem tillämpas men vid kontroll 2023-05-04 finns lediga platser att hyra.

ÖVRIGT
Medlemmarna äger och driver anläggningen själva. För att minska kostnader, utförs vissa sysslor på frivillig väg av de boende. Detta efter intresse, kunskap och förmåga. Ett antal “trivselgrupper” hjälps åt med de olika sysslorna. Dessutom deltar alla boende, som fysiskt klarar av det, som mottagare av matkuponger i samband med middag. Detta vid ett tillfälle varannan månad. För att öka tryggheten för de boende på Skogsblomman är alla lägenheter utrustade med brandvarnare. De boende hjälps även åt med en s.k. kvällsvandring där boende går runt enligt ett i förväg uppgjort schema (2 dagar vid 3 tillfällen under året) och kontrollerar att alla ytterdörrar, altandörrar och fönster är stängda i föreningens gemensamma utrymmen.

HEMSIDA
Besök gärna föreningens hemsida: https://sites.google.com/site/skogsblommanuppsala/home.

Ordf. Lars Strandell.

Föreningsfakta
NamnSkogsblomman
Org.nr716422-5687
Äkta föreningJa
Jur. pers. tillåtsNej
PostadressStenbrohultsvägen 101, 757 58 Uppsala
MarkägareJa
E-postSkogsblomman.uppsala@telia.com
FastighetsbeteckningSävja 52:1

Närområde

OMRÅDE
Sävja är ett grönt område där man bor nära naturen. Alldeles utanför dörren finns en av Uppsalas största skogar med fina strövområden och möjlighet att plocka svamp, bär, eller ta långpromenader. I nära anslutning finns även Naturreservatet Norra Lunsen som erbjuder bl.a. utsiktstorn, vandrings- och cykelleder (Upplandsleden) och skidspår på vintern.

SERVICE
Service med en välsorterad ICA-butik och pizzeria finns i närbelägna Nåntuna. I Sävja finns, på nära promenadavstånd, minilivs, restaurang, apotek, vårdcentral samt ett kulturcentrum med bl.a. bibliotek.

KOMMUNIKATIONER
Sävja har goda kommunikationer med stadsbuss till Boländerna, city m.m. Det är även nära till E4:a påfart för de som pendlar. Linje 5 trafikerar Sävja med hållplats i anslutning till brf Skogsblomman. Belysta cykelvägar finns till service i Sävja och Nåntuna samt till Boländernas handelsområde och Uppsala centrum.

UTVECKLING
Södra staden växer i och med fyrspårsavtalet och en ny tågstation vid Bergsbrunna.