3:a med ypperligt läge - Kungsängen -
Ring en mäklare
3:a med ypperligt läge - Kungsängen

3:a med ypperligt läge – Kungsängen

Islandsgatan 14, Kungsängen Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea77 KvmEnligt föreningen
Våning2 av 5
HissJaHiss från markplan
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Avgift3 808 krinkl. värme och kallvatten, obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 148 kr/mån.; exkl. varmvatten & hushållsel
Pris2 875 000 kr eller bud
Vardagsrum
Vardagsrum

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum med utgång till balkong
Sovrum med utgång till balkong
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Kök och hall
Kök och hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Balkong
Balkong
Balkong
Balkong
Hiss
Hiss
Entré
Entré
Utsikt från balkongen
Utsikt från balkongen
Gård
Gård
Islandsgatan
Islandsgatan
Närhet till Resecentrum
Närhet till Resecentrum
Närhet till vackra promenadstråk
Närhet till vackra promenadstråk
Närhet till vackra promenadstråk
Närhet till vackra promenadstråk
Planskiss
Planskiss

Bostadsbeskrivning

Ljus och trevlig lägenhet med ett ypperligt centralt läge i den främre delen av Kungsängen/Industristaden. Balkong med utsikt mot den fina innergården. Här kan ni njuta av solen redan till morgonkaffet.
Kök med all maskinell utrustning och matplats för många middagsgäster. Stora fönsterpartier och öppen planlösning mot vardagsrummet. Två bra sovrum. Helkaklat badrum med bubbelbadkar, tvättmaskin och torktumlare. Klädkammare i lägenheten och förråd i källaren.

I välskötta brf Kungsängsporten bor ni synnerligen bekvämt med hiss från markplan. På den fina innergården finns lekplats. Det är kort gångavstånd till Resecentrum och citykärnans hela serviceutbud. Vackra promenad/joggingstråk finner ni längs med Fyrisån och i närbelägna Stadsparken. Möjlighet till garageplats finns i husets källare. Com Hem´s grundutbud av tv kanaler samt bredband är inkluderat i den angivna månadsavgiften.

Välkommen med er visningsanmälan!

Planlösning

ENTRÉ
Islandsgatan 14 når du både via entrén från Strandbodgatan och från innergården via portalen från Islandsgatan.

HALL
Hall med hatthylla och två garderober. Vitmålade väggar och klinkergolv.

KÖK
Kök med matplats vid fönster. Skåpinredning i björk, kyl, frys, spis, fläkt, diskmaskin, kakel ovanför arbetsbänkarna. Trevlig halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med stort fönsterparti, vitmålade väggar och ekparkettgolv. Vardagsrummet nås både från kök och hall.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv, bubbelbadkar, handfat, överskåp, högskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Ekparkettgolv och vitmålade väggar, två garderober. Från sovrummet finns utgång till balkong.

BALKONG
Härlig balkong med lugnt läge mot den fina innergården.

SOVRUM
Sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord. Ekparkettgolv och vitmålade väggar.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare.

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Boarea77 KvmEnligt föreningen
Våning2 av 5
HissJaHiss från markplan
Pris2 875 000 kr eller bud
Avgift3 808 krinkl. värme och kallvatten, obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 148 kr/mån.; exkl. varmvatten & hushållsel
VentilationMekanisk (frånluft)
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda81 kWh/m²/år
EnergiklassC
Fönster3-glas

Driftkostnad

Med 3 personer i hushållet

El4 400 kr/år
Vatten/Avlopp3 000 kr/år
Försäkring1 800 kr/år
Övrigt1 776 kr/år
Summa10 976 kr/år
KommentarEnligt säljarens uppgifter, övrigt avser obligatoriskt tillägg Com Hem.

Föreningen

Förening

BYGGÅR M.M
2006. 145 st lägenheter. Trapphusen har gatuadresserna Islandsgatan 6, 8, 10, 12 och 14 samt Muningatan 2, 4 och 6.

FÖRRÅD
Ett förråd, beläget på entréplan, tillhör till bostaden.

BREDBAND/KABEL-TV
Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Com Hem avseende bredband och TV. Hastigheten är upp till 250 Mbit/s i nedladdning och upp till 100 Mbit/s i uppladdning. TV-bas ingår i gruppavtalsrabatten för samtliga i bostadsrättsföreningen. Det är ett basabonnemang med god variation för dig som vill titta på de vanligaste kanalerna. Det går att köpa till såväl större kanalpaket som högre hastighet för bredband via Com Hem.

INDIVIDUELL MÄTNING VARMVATTEN
Från och med den 1 juli 2014 mäts och debiteras varmvattnet individuellt. Det innebär att de boende själva kommer att betala för det varmvatten som din lägenhet gör av med. Kvartalsvis debitering.

GEMENSAMT ELAVTAL
Föreningens gemensamma elavtal mäter och debiterar medlemmarna individuellt. Man betalar för det man själv förbrukar. Mätarna avläses en gång per kvartal,

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har fyra gemensamma tvättstugor som ligger i bottenvåningen på Islandsgatan 12 och Muningatan 6. På Muningatan 6 har föreningen ett övernattningsrum som medlemmar kan hyra vid behov, 200 kr/dygn. Föreningen har ett hobbyrum för alla medlemmar på Islandsgatan 12. Det finns barnvagnsförråd och cykelrum. Föreningen äger en cykelvagn som de boende kan låna.

INNERGÅRD
På den gemensamma innergården finns lekplats och bänkar. Föreningen har beslutat att bereda en permanent grillplats.

PARKERING
Föreningen har 82 bilplatser och 10 motorcykel- eller mopedplatser för parkering i garaget i källaren. Avgiften är 800 kr/månaden för en bilplats, 200 kr/månaden för en motorcykelplats och 100 kr/månaden för en mopedplats.

RENOVERINGAR
Upprättad underhållsplan finns och årliga besiktningar görs. Under de senaste åren har underhåll av gården påbörjats för att snygga till sättningar på gården. Brytskydd har installerats på ytterdörrar och passersystem med tagg har införts. Man har genomfört obligatorisk ventilationskontroll och genomfört radonmätning och energideklaration. För mer info se föreningens årsredovisning och hemsida.

RADONMÄTNING
Föreningen har genomfört radonmätning med godkänt resultat.

HEMFÖRSÄKRING
De boende tecknar hemförsäkring. Du behöver inte teckna bostadsrättstillägg till din hemförsäkring eftersom föreningen genom Länsförsäkringar har en gemensam.

EKONOMI & LÅN/KVM
Ingen avgiftshöjning är planerad. Föreningens låneskuld per kvadratmeter uppgick 2019 till 8 216 kr.

ÖVRIGA AVGIFTER
Överlåtelseavgift 1 173 kr, betalas av köparen. Pantsättningsavgift 483 kr debiteras bostadsrättsinnehavaren vid pantsättning.

HSB
För medlemskap i HSB´s föreningar krävs även medlemskap i HSB. När du går med i HSB Uppsala betalar du en andel på 500 kr/person (som återbetalas vid eventuellt utträde). Årsavgiften till HSB är 300 kr/person.
Gå in på: blimedlem.hsb.se.

HEMSIDA
För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/uppsala/brf/kungsangsporten/

Varmt välkommen till vår bostadsrättsförening 97 Kungsängsporten, med det bästa läget i Uppsala! Här satsar vi på en hållbar framtid med 400 kvm solceller på taket och laddplatser för elbilar i vårt garage. Härifrån är det nära till det mesta, både stadskärnans alla bekvämligheter samt natursköna områden som intilliggande Fyrisån, stadsparken och dess gröna strövområden. Enbart 350 meter till centralstationens tågperrong!”

Föreningsfakta
NamnHSB brf 97 Kungsängsporten
Org.nr769608-3687
Äkta föreningJa
Jur. pers. tillåtsNej
Hemsidahttps://www.hsb.se/uppsala/brf/kungsangsporten/
MarkägareJa

Närområde

KUNGSÄNGEN/INDUSTRISTADEN
Centralt och expansivt område med närhet till Fyrisån med trevliga promenad- och joggingstråk. Vid kajen finns båtar och restaurangbåt som går mellan Uppsala – Skokloster. På andra sidan ån ligger den gröna Stadsparken med bl a ett sommarcafé och sommar-estraden Parksnäckan med dess stora utbud av konserter. På Studenternas IP kan man se fotboll och bandy. Läs gärna mer om den planerade utvecklingen av Ångkvarnsområdet, se bifogad pdf dokument.

KOMMUNIKATIONER
Ypperligt pendlarläge, ca 30-45 minuter till Stockholm (SJ), ca 20 minuter till Arlanda (SJ/UL) och ca 45 minuter till Kista (UL/SL). Du promenerar till Resecentrum på ca 5 minuter.

SERVICE
Sushibar och kvartersrestaurangen Belissimo är belägna i närområdet. Närmsta matbutik är ICA Vretgränd och Willys i Industristaden/Kungsängen.

Rör du dig mot centrum finns gott om trevliga butiker, gallerior, restauranger och caféer.

Både Akademiska sjukhuset och närakuten vid Samariterhemmets sjukhus, med intilliggande Apotek, ligger på bekvämt promenadavstånd.

TRÄNING
Förutom fina stråk för löpning finns flera gym i området/närområdet. Vid Studenternas idrottsplats finns möjlighet till skridskoåkning.

NÄROMRÅDE
Det är cykel- och promenadavstånd till stora arbetsplatser vid Akademiska sjukhuset, Blåsenhus, BMC och Polacksbacken.

KULTUR
Stort kulturutbud i de centrala delarna av staden som t.ex. konstmuseet på Slottet, Stadsteatern på Kungsgatan, lilla Reginateatern på Trädgårdsgatan, Upplandsmuseet vid Fyris torg, Uppsala konsert och kongress vid Vaksala torg, Universitetshuset med alla dess aktiviteter samt Domkyrkan.