3:a med inglasad balkong i trevliga brf Skogsblomman - Sävja -
Ring en mäklare
3:a med inglasad balkong i trevliga brf Skogsblomman - Sävja

3:a med inglasad balkong i trevliga brf Skogsblomman – Sävja

Stenbrohultsvägen 103, Sävja Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea80.1 KvmEnligt föreningen
Våning4 av 5
HissJaHiss från markplan (välj vån 3)
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Avgift6 056 krinkl. värme, vatten, hushållsel, grundutbud kabel-TV/bredband.; exkl. Serviceavgift tillkommer (se vidare info under rubriken föreningen ).
Pris1 350 000 kr eller bud
Planritning
Planritning

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Kök
Kök
Skjutdörr till köket
Skjutdörr till köket
Matplats invid burspråk
Matplats invid burspråk
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum/allrum intill vardagsrum
Sovrum/allrum intill vardagsrum
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Utsikt från balkongen
Utsikt från balkongen
Bild från vardagsrum mot hall
Bild från vardagsrum mot hall
Badrum
Badrum
Badrrum
Badrrum
Garderober i hallen
Garderober i hallen
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Stenbrohultsvägen 103
Stenbrohultsvägen 103
Skogsblomman matsal
Skogsblomman matsal
Skogsblomman bibliotek
Skogsblomman bibliotek
Skogsblomman salong
Skogsblomman salong
Skogsblomman salong
Skogsblomman salong

Bostadsbeskrivning

Välplanerad och rymlig bostad om 3 r o k. Stor inglasad balkong med utsikt mot skogsdunge och den fina gården. Här finns möjlighet till många sköna stunder och avkoppling. Bra kök med ljus och trevlig matplats invid burspråk. Vardagsrum med parkettgolv. Stort badrum med både badkar och dusch samt tvättmaskin. Två sovrum. Goda förvaringsutrymmen i klädkammare samt vindsförråd.

Brf Skogsblomman är ett boende som vänder sig till aktiva 55 + are som önskar ett synnerligen bekvämt boende med tillgång till middagsrestaurang, bibliotek, gästrum, sällskapsrum, hobbyrum, vävstuga, bastu och gymnastiksal m.m. Serviceavgift tillkommer för bl.a. middag, städning, fönsterputsning m.m. Se info på bifogad länk.

Parkeringsplats finns att hyra.

Härifrån är det goda busskommunikationer till Uppsala Centrum och till Resecentrum. Närservice finns i området. Det är direkt närhet till fin natur med promenadstråk vid det intilliggande stora naturområdet Lunsen.

Varmt välkommen på visning!

Planlösning

ENTRÉ
Entréport med portkod dels vid huset, Stenbrohultsvägen 103 och huvudentrén med adress Stenbrohultsvägen 101.

HALL
Rymlig hall med plats för avhängning och förvaring i två garderober. Ingångar till sovrum och kök på höger sida samt till badrum och rymlig klädkammare till vänster. Ljusa väggar och laminatgolv.

SOVRUM 1
Sovrum med plats för dubbelsäng, en garderob. Ljusa väggar och platsmatta på golv.

KÖK
Kök med matplats vid ljust och trevligt burspråk. Vit skåpinrening, rostfri diskbänk och med dubbla hoar och laminatskivor på övriga arbetsytor. Vitt kakel.  Spis, fläkt, separata kyl/frys (Electrolux, ca 2013). Ljusa tapetserade väggar och platsmatta på golv.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel och klinker i beige nyans. Utrustat med badkar, dusch, väggmonterad wc-stol, handfat med belyst badrumsspegel, handduksvärmare, avställningsyta i marmor, förvaringsskåp och tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med stort fönsterparti och utgång mot den inglasade balkongen i söder mot gården med litet skogsparti. Bra plats för soffgrupp och matsalsmöbel. Ljusa tapetserade väggar och ekparkettgolv.

INGLASAD UTEPLATS
Underbar inglasad balkong som blir till ett extrarum med sittplats för flera personer. Här kan man ha trevliga fikastunder med bekanta eller skön avkoppling med utsikt över den gröna gården.

ALLRUM  / SOVRUM 2
Från vardagsrummet finns öppninskarm mot allrum eller sovrum med fönster åt två håll. Ljusa väggar och ekparkettsmönstrad plastmatta på golvet.

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Boarea80.1 KvmEnligt föreningen
Våning4 av 5
HissJaHiss från markplan (välj vån 3)
Pris1 350 000 kr eller bud
Avgift6 056 krinkl. värme, vatten, hushållsel, grundutbud kabel-TV/bredband.; exkl. Serviceavgift tillkommer (se vidare info under rubriken föreningen ).
VentilationMekanisk
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda145 kWh/m²/år
Fönster3-glas

Driftkostnad

Med 1 person i hushållet

Försäkring1 419 kr/år
Summa1 419 kr/år
KommentarEnligt säljarens uppgifter

Föreningen

Förening

SENIORBOENDE
Medlemmar skall vara 55 år +.

ANTAL LÄGENHETER
Föreningen Skogsblommam består av 5 punkthus med 5 våningar per hus som ligger utspridda i form av en hästsko som sammanbinds av en innomhuskorridor. Det finns 100 st bostadslägenheter.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Den centrala servicebyggnaden inrymmer: restaurang, festmatsal att hyra (300 kr), bibliotek/läsrum, två gästrum/dubbelrum med trinettkök finns att hyra (300 kr/dygn), bastu, relaxrum med bubbelbadkar, gymnastiksal, tvättstuga med torkrum, snickarrum, väv- och systuga, biljardrum och bridgerum. Frisör och fotvårdssalong finns.

SERVICEAVGIFT
Serviceavgift tillkommer med 2 130 kr/mån för en person och 2 770 kr/mån för två personer, exkl. RUT. Avdraget för RUT sköts via föreningen.

I serviceavgiften ingår basstädning i lägenheten två gånger per månad och fönsterputsning två gånger/år. Dessutom har man som boende tillgång till alla gemensamma sällskapsutrymmen, gymnastiksal, bastu, hobbyrum, vävstuga, bibliotek med dagstidningar m.m.

MATKUPONGER
Det är obligatoriskt att köpa 20 matkuponger á 50 kr/person/dag. Du betalar 11 av årets 12 månader, 1 000 kr/mån.

EKONOMISK FÖRENING
Insats i den ekonomiska föreningen är 500 kr (engångsbelopp).

HUSHÅLLSEL
Hushållselen ingår i månadsavgiften.

ÖVRIGA AVGIFTER/PANTSÄTTNING
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen, 1138 kr.

Pantnoteringsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras låntagaren per lån, 455 kr.

Bostaden är ej pantsatt. Uppgifterna kontrollerade 2018-01-08.

TV & BREDBAND
Du som bor i Brf Skogsblomman har idag ett grundutbud av TV-kanaler via Telia och bredband 10 MBit/s vilket ingår i avgiften.

UTEPLATS
Lägenhetens balkong är inglasad. Gemensamma uteplatser finns i anslutning till föreningens gård.

GÅRDSMILJÖ
Gårdsmiljön är designad för att ge upplevelser året runt och innehåller ett stort antal planterade trädgårdsväxter, samt ett större bevarat skogsparti. Gårdsmiljön är anpassad för funktionshindrade. Flera gemensamma uteplatser finns att tillgå.

PARKERINGSPLATS
Garageplats med eluttag, hyra 300 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats med eluttag, hyra 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Parkeringsplats utan eluttag, hyra 100 kr/mån. Kösystem tillämpas, ledig plats finns att hyra (kontrollerat 2018-01-10)

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

ÖVRIGT
Medlemmarna äger och driver anläggningen själva. För att minska kostnader, utförs vissa sysslor på frivillig väg av de boende. Detta efter intresse, kunskap och förmåga. Ett antal “trivselgrupper” hjälps åt med de olika sysslorna. Dessutom deltar alla boende, som fysiskt klarar av det, som mottagare av matkuponger i samband med middag. Detta vid ett tillfälle varannan månad.

För att öka tryggheten för de boende på Skogsblomman är alla lägenheter utrustade med brandvarnare och internt trygghetslarm som vid enstaka akuta tillfällen kan nyttjas av de boende, som inte har kommunalt larm. Det finns en organiserad väntjänst som består av två delar, dels kvällsvandring, dels larmjour. Personalen i föreningen ansvarar för det interna trygghetslarmet dagtid under sin arbetstid, därefter tar väntjänsten över ansvaret enligt ett i förväg uppgjort schema. (2 medlemmar har gemensamt uppgiften 1 vecka, 1 -2 gånger per år).

HEMSIDA
Besök gärna föreningens hemsida: https://sites.google.com/site/skogsblommanuppsala/home

Föreningsfakta
NamnSkogsblomman
Org.nr716422-5687
Äkta föreningJa
Jur. pers. tillåtsNej
PostadressStenbrohultsvägen 101, 757 58 Uppsala
MarkägareJa
E-postSkogsblomman.uppsala@telia.com
FastighetsbeteckningSävja 52:1

Närområde

OMRÅDE
Sävja är ett lugnt och grönt område där man bor nära inpå naturen. Alldeles utanför dörren finns en av Uppsalas största skogar med fina strövområden med möjlighet att plocka svamp och bär eller ta långpromenader. I nära anslutning finns även Naturreservatet Norra Lunsen som erbjuder bl.a. utsiktstorn, vandringsleder (Upplandsleden) och skidspår på vintern.

SERVICE
Service med en välsorterad ICA-butik och pizzeria finns i närbelägna Nåntuna. I Sävja finns på nära promenadavstånd minilivs, restaurang, apotek, vårdcentral samt kulturcentrum med bl.a. bibliotek.

KOMMUNIKATIONER
Sävja har goda kommunikationer med stadsbussar in till Uppsalas centralare delar, närhet till E4:an för de som pendlar. Linje 5 trafikerar Sävja med ändhållplats i direkt anslutning till brf Skogsblomman. Cykelvägar finns till service i Sävja och Nåntuna samt till Boländernas handelsområde och Uppsala centrum.