3:a i brf Skogsblomman - Sävja -
Ring en mäklare
3:a i brf Skogsblomman -  Sävja

3:a i brf Skogsblomman – Sävja

Stenbrohultsvägen 109, Sävja Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea74.9 KvmEnligt föreningen
Våning3 av 5
HissJahiss från markplan
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Avgift5 930 krinkl. värme, vvatten, grundutbud kabel tv, bredband & hushållsel; exkl. serviceavgift, middagskuponger, hemförsäkring
Pris1 450 000 kr eller bud
Kök
Kök

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Balkong och utsikt
Balkong och utsikt
Kök mot hall
Kök mot hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Badrum med både badkar och dusch
Badrum med både badkar och dusch
Duschhörna och tvättmaskin
Duschhörna och tvättmaskin
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Bild från hall mot sovrum
Bild från hall mot sovrum
Hall
Hall
Klädkammare i hallen
Klädkammare i hallen
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Utsikt
Utsikt
Entré Stenbrohultsvägen 109
Entré Stenbrohultsvägen 109
Stenbrohultsvägen 109
Stenbrohultsvägen 109
Skogsblomman
Skogsblomman
Skogsblomman gemensam uteplats
Skogsblomman gemensam uteplats
Matsal
Matsal
Salong
Salong
Bibliotek
Bibliotek
Huvudentré Skogsblomman
Huvudentré Skogsblomman
Planskiss
Planskiss

Bostadsbeskrivning

Välkommen att boka din tid för visning på plats eller digitalt den dag som passar dig!

Välplanerad, ljus och fin gavellägenhet med stor inglasad balkong. Vardagsrum med plats för både soffa och matsalsgrupp. Nymålade väggar i de båda sovrummen, hallen och i köket. Stort kaklat badrum med både dusch och badkar samt tvättmaskin. Goda förvaringsutrymmen i klädkammare samt vindsförråd. Möjlighet finns att hyra garage/parkeringsplatser. Brf Skogsblomman är ett boende som vänder sig till aktiva 55 + are som önskar ett bekvämt seniorboende med tillgång till bl a restaurang, bibliotek, gästrum, sällskapsrum, hobbyrum, bastu och gymnastiksal.
I den angivna månadsavgiften ingår värme, vatten, hushållsel, bredband/tv. Avgift för service och middagskuponger tillkommer per boende. Se detaljerad info under rubriken “förening”.
Härifrån är det goda busskommunikationer till city. Närservice finns i området. Det är direkt närhet till fin natur med promenadstråk i det stora naturområdet Lunsen.

Planlösning

ENTRÉ
Entré med porttelefon vid Stenbrohultsvägen 109. Det finns även entré med porttelefon vid huvudentrén från Stenbrohultsvägen 101. Praktisk, ljus och fin förbindelsegång finns mellan samtliga hus i föreningen.

HALL
Rymlig möblerbar hall med garderob och bra klädkammare. Plastmatta, nymålade väggar.

SOVRUM
Sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord. Plastmatta och nymålade väggar.

KÖK
Trevligt kök med matplats invid fönster. Skåpinredningen är vit, det finns spis, fläkt, kyl/frys. Plastmatta på golvet och nymålade väggar. Köket nås från hallen och ifrån vardagsrummet. Utgång till balkong från köket.

INGLASAD BALKONG
Härlig stor och inglasad balkong med sittplats för flera personer. Här kan man koppla av med trevliga fikastunder. Eluttag finns.

VARDAGSRUM
Stort trevligt vardagsrum med tre fönster och plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Ekparkettgolv och tapetserade väggar. Vardagsrummet nås både från kök och hall.

SOVRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng. Fyra garderober. Plastmatta och nymålade väggar. Burspråksliknande fönster på gaveln.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel och plattor med grön nyans som bildar en bård, klinker i beige nyans på golvet. Badrummet har både dusch och badkar samt tvättmaskin. Väggmonterad wc-stol, handfat med belyst badrumsspegel och avställningsyta i marmor. Förvaringsskåp både över wc-stol och över tvättmaskin.

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Boarea74.9 KvmEnligt föreningen
Våning3 av 5
HissJahiss från markplan
Pris1 450 000 kr eller bud
Avgift5 930 krinkl. värme, vvatten, grundutbud kabel tv, bredband & hushållsel; exkl. serviceavgift, middagskuponger, hemförsäkring
VentilationMekanisk till- och frånluft
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda116 kWh/m²/år
EnergiklassE
Fönster3-glas

Driftkostnad

Med 1 person i hushållet

Försäkring1 800 kr/år
Summa1 800 kr/år
KommentarSchablonberäknad

Föreningen

Förening

SENIORBOENDE
Medlemmar och boende skall vara 55 år +.

ANTAL LÄGENHETER
Föreningen Skogsblomman består av 5 punkthus med 5 våningar per hus som ligger utspridda i form av en hästsko som sammanbinds av ljusa trevliga inomhuskorridorer. Det finns 100 st bostadslägenheter.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Den centrala servicebyggnaden inrymmer: restaurang, festmatsal att hyra (300 kr), bibliotek/läsrum, två gästrum/dubbelrum med trinettkök finns att hyra (300 kr/dygn se bild på föreningens hemsida), bastu, relaxrum med bubbelbadkar, gymnastiksal, tvättstuga med torkrum, snickarrum, väv- och systuga, biljardrum och bridgerum. Frisör och fotvårdssalong finns.

SERVICEAVGIFT
Serviceavgift minus RUT-avdrag tillkommer med 1 661 kr/mån för en boende och 2 301 kr/mån om man är två boende. Avdraget för RUT sköts via föreningen.

I serviceavgiften ingår basstädning i lägenheten två gånger per månad och fönsterputsning två gånger/år (vår och höst). Dessutom har man som boende tillgång till alla gemensamma sällskapsutrymmen, gymnastiksal, bastu, hobbyrum, vävstuga, bibliotek med dagstidningar m.m.

Planer finns på en höjning av serviceavgiften med ca 2 %.

MATKUPONGER
Det är obligatoriskt att köpa 20 matkuponger á 50 kr/person/dag. Du betalar 1 000 kr/mån under 11 av årets 12 månader.

EKONOMISK FÖRENING
Insats i den ekonomiska föreningen är 500 kr (engångsbelopp).

HUSHÅLLSEL
Hushållselen ingår i månadsavgiften.

ÖVRIGA AVGIFTER/PANTSÄTTNING
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen, 1 182,50 kr.
Pantnoteringsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras låntagaren per lån, 473 kr.

TV & BREDBAND
Du som bor i Brf Skogsblomman har idag ett grundutbud av TV-kanaler via Telia och bredband 10 MBit/s vilket ingår i avgiften.

UTEPLATS
Lägenhetens balkong är inglasad. Gemensamma uteplatser finns i anslutning till föreningens gård.

GÅRDSMILJÖ
Gårdsmiljön är designad för att ge upplevelser året runt och innehåller ett stort antal planterade trädgårdsväxter, samt ett större bevarat skogsparti. Gårdsmiljön är anpassad för funktionshindrade. Flera gemensamma uteplatser finns att tillgå.

PARKERINGSPLATS
Garageplats med eluttag, hyra 300 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats med eluttag, hyra 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Parkeringsplats utan eluttag, hyra 100 kr/mån. Kösystem tillämpas.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

ÖVRIGT
Medlemmarna äger och driver anläggningen själva. För att minska kostnader, utförs vissa sysslor på frivillig väg av de boende. Detta efter intresse, kunskap och förmåga. Ett antal “trivselgrupper” hjälps åt med de olika sysslorna. Dessutom deltar alla boende, som fysiskt klarar av det, som mottagare av matkuponger i samband med middag. Detta vid ett tillfälle varannan månad. För att öka tryggheten för de boende på Skogsblomman är alla lägenheter utrustade med brandvarnare. De boende hjälps även åt med en sk kvällsvandring där två boende går runt enligt ett i förväg uppgjort schema (1v, 1-2 ggr/år) och kontrollerar att alla ytterdörrar, altandörrar och fönster är stängda i föreningens gemensamma utrymmen.

NYCKLAR
Nytt nyckelsystem med “tags” till entréerna är infört våren 2019. Föreningen har anlitat Certego för kvittering av nycklar vid överlåtelse.

HEMSIDA
Besök gärna föreningens hemsida: https://sites.google.com/site/skogsblommanuppsala/home

Föreningsfakta
NamnSkogsblomman
Org.nr716422-5687
Äkta föreningJa
Jur. pers. tillåtsNej
PostadressStenbrohultsvägen 101, 757 58 Uppsala
MarkägareJa
E-postSkogsblomman.uppsala@telia.com
FastighetsbeteckningSävja 52:1

Närområde

OMRÅDE
Sävja är ett expansivt grönt område där man bor nära naturen. Alldeles utanför dörren finns en av Uppsalas största skogar med fina strövområden och möjlighet att plocka svamp, bär, eller ta långpromenader. I nära anslutning finns även Naturreservatet Norra Lunsen som erbjuder bl.a. utsiktstorn, vandrings- och cykelleder (Upplandsleden) och skidspår på vintern. Utvecklingsplaner finns för de sydöstra stadsdelarna. Se länk.

SERVICE
Service med en välsorterad ICA-butik och pizzeria finns i närbelägna Nåntuna. I Sävja finns, på nära promenadavstånd, minilivs, restaurang, apotek, vårdcentral samt ett kulturcentrum med bl.a. bibliotek.

KOMMUNIKATIONER
Sävja har goda kommunikationer med stadsbuss till Boländerna, city m.m. Det är även nära till E4:a påfart för de som pendlar. Linje 5 trafikerar Sävja med hållplats i anslutning till brf Skogsblomman. Belysta cykelvägar finns till service i Sävja och Nåntuna samt till Boländernas handelsområde och Uppsala centrum.

INFORMATION
Uppgifter om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.