3:a högst upp - Skogsblomman/Sävja -
Ring en mäklare
3:a högst upp  - Skogsblomman/Sävja

3:a högst upp – Skogsblomman/Sävja

Stenbrohultsvägen 105, Sävja Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea74.9 KvmEnligt föreningen
Våning5 av 5
HissJaHiss från markplan (välj våning 4)
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Avgift6 049 krinkl. värme, vatten, grundutbud kabel tv, bredband & hushållsel; exkl. serviceavgift och matkuponger
Pris1 295 000 kr eller bud

Vill du veta vad din bostad är värd ?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök med utgång till balkong
Kök med utgång till balkong
Matplats i köket
Matplats i köket
Kök
Kök
Balkong
Balkong
Utsikt balkong
Utsikt balkong
Kök mot hall
Kök mot hall
Sovrum
Sovrum
Fönster i sovrummet
Fönster i sovrummet
Utsikt från sovrummet
Utsikt från sovrummet
Garderober i sovrummet
Garderober i sovrummet
Sovrum/arbetsrum
Sovrum/arbetsrum
Badrum
Badrum
Tvättmaskin
Tvättmaskin
Hall
Hall
Middagsmatsal
Middagsmatsal
Salong
Salong
Salong
Salong
Biljardrum
Biljardrum
Bibliotek
Bibliotek
Gym
Gym
Gemensam trädgård och flera uteplatser
Gemensam trädgård och flera uteplatser
Skogblomman huvudentré
Skogblomman huvudentré
Planskiss
Planskiss

Bostadsbeskrivning

Varmt välkommen att boka visning av denna ljusa gavellägenhet högst upp i huset i brf Skogsblomman! Trivsamt kök med utgång till stor inglasad balkong med morgon- och förmiddagssol. Rymligt vardagsrum med parkettgolv. Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Två sovrum, varav ett med tre fristående garderober. Goda förvaringsutrymmen i klädkammare samt vindsförråd. Parkeringsplatser och garage går att hyra via föreningen.

Brf Skogsblomman är ett boende som vänder sig till aktiva 55 + are som önskar ett bekvämt seniorboende med tillgång till restaurang, bibliotek, gästrum, sällskapsrum, hobbyrum, vävstuga, bastu, gymnastiksal m.m.
I den angivna månadsavgiften ingår värme, vatten, hushållsel, bredband/tv. En serviceavgift för städning/fönsterputs samt avgift för middagskuponger tillkommer per boende. Se detaljerad föreningsinfo.

Goda busskommunikationer till city och till Resecentrum. Närservice finns i området. Det är direkt närhet till fin natur vid Lunsen.

Planlösning

ENTRÉ
Entré med porttelefon vid huvudentrén från Stenbrohultsvägen 101. Det finns även en entré från gården vid Stenbrohultsvägen 103/105.

HALL
Rymlig möblerbar hall med hatthylla och bra klädkammare. Modernare klickgolv i trä/fanér eller laminat och tapetserade väggar. Skjutdörr till köket.

SOVRUM/KONTOR
Sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord. Dörr med glasparti mellan hall och sovrum. Modernare klickgolv i trä/fanér eller laminat och tapetserade väggar.

KÖK
Trevligt kök med matplats invid fönster och utsikt mot den inglasade balkongen. Vita köksluckor från 2018, diskmaskin installerad 2018, spis med plattor och ugn, fläkt, kyl/frys. I skåpet bredvid kyl/frys finns hylla och eluttag för micro.  Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Köket nås både från hallen och ifrån vardagsrummet. Utgång till balkong.

BALKONG
Härlig inglasad balkong som verkligen blir ett extra rum att nyttja stor del av året. Här kan man äta frukost och koppla av med trevliga fikastunder. Eluttag finns. 

VARDAGSRUM
Stort fint vardagsrum med tre fönster, ekparkettgolv i original och tapetserade väggar. Vardagsrummet nås både från hallen och från köket.

SOVRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng. Tre garderober. Modernare klickgolv i trä/fanér eller laminat och tapetserade väggar. Trevligt fönsterparti på gaveln.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel och plattor med gråblå nyans som bildar en bård, klinker i beige nyans på golvet. Badrummet har rymlig duschhörna och tvättmaskin. Väggmonterad wc-stol, handfat med belyst badrumsspegel och avställningsyta i marmor. Förvaringsskåp över tvättmaskin och wc-stol. Extra blandare är praktiskt för städutrustningen, eller för dig som önskar installera badkar på platsen igen.

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Boarea74.9 KvmEnligt föreningen
Våning5 av 5
HissJaHiss från markplan (välj våning 4)
Pris1 295 000 kr eller bud
Avgift6 049 krinkl. värme, vatten, grundutbud kabel tv, bredband & hushållsel; exkl. serviceavgift och matkuponger
VentilationMekanisk till- och frånluft
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda116 kWh/m²/år
EnergiklassE
Fönster3-glas

Driftkostnad

Med 1 person i hushållet

Försäkring1 800 kr/år
Summa1 800 kr/år
KommentarEnligt säljarens uppgifter

Föreningen

Förening

SENIORBOENDE
Medlemmar och boende skall vara 55 år +. “Dessutom gäller att man som nyinflyttad ska vara villig och ha fysiskt förmåga; att hålla utgifterna nere genom att dels sitta som mottagare av matkuponger, dels delta i kvällvandringensamt iaktta de föreskrifter, som är framtagna för allas trivsel.”

ANTAL LÄGENHETER
Föreningen Skogsblomman består av 5 punkthus med 5 våningar per hus som ligger utspridda i form av en hästsko som sammanbinds av ljusa trevliga inomhuskorridorer. Det finns 100 st bostadslägenheter.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Den centrala servicebyggnaden inrymmer: restaurang, festmatsal att hyra (300 kr), bibliotek/läsrum, två gästrum/dubbelrum med trinettkök finns att hyra (300 kr/dygn se bild på föreningens hemsida), bastu, relaxrum med bubbelbadkar, gymnastiksal, tvättstuga med torkrum, snickarrum, väv- och systuga, biljardrum och bridgerum. Frisör och fotvårdssalong finns att tillgå.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

SERVICEAVGIFT
Serviceavgift 2 200 kr (= 1 668 kr efter RUT-avdrag) tillkommer för en boende och 2 870 kr/mån (= 2 338 kr efter RUT-avdrag ) om man är två boende. Avdraget för RUT sköts via föreningen.

I serviceavgiften ingår basstädning i lägenheten två gånger per månad och fönsterputsning två gånger/år (vår och höst). Dessutom har man som boende tillgång till alla gemensamma sällskapsutrymmen, gymnastiksal, bastu, hobbyrum, vävstuga, bibliotek med dagstidningar m.m.

MATKUPONGER
Det är obligatoriskt att köpa 20 matkuponger á 55 kr/person/dag. Den obligatoriska kupongavgiften delas upp på årets alla 12 månader, du betalar 1 008 kr/mån. Vardagar en kupong, lör/sön 2 kuponger, för gäst lämnas ytterligare 1 kupong. (Obs höjning kommer att ske från 2023, se info nedan).

HUSHÅLLSEL
Hushållselen ingår i månadsavgiften.

TV & BREDBAND
Du som bor i Brf Skogsblomman har idag ett grundutbud av TV-kanaler via Telia och bredband 10 MBit/s vilket ingår i avgiften.

ÖVRIGA AVGIFTER/PANTSÄTTNING
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen, 1207,50 kr.
Pantnoteringsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras låntagaren per lån, 483 kr.

UTEPLATS
Lägenhetens balkong är inglasad. Gemensamma uteplatser finns i anslutning till föreningens gård.

GÅRDSMILJÖ
Gårdsmiljön är designad för att ge upplevelser året runt och innehåller ett stort antal planterade trädgårdsväxter, samt ett större bevarat skogsparti. Gårdsmiljön är anpassad för funktionshindrade. Flera gemensamma uteplatser finns att tillgå.

PARKERINGSPLATS
Garageplats med eluttag, hyra 350 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats med eluttag, hyra 250 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Parkeringsplats utan eluttag, hyra 100 kr/mån. Kösystem tillämpas.

ÖVRIGT
Medlemmarna äger och driver anläggningen själva. För att minska kostnader, utförs vissa sysslor på frivillig väg av de boende. Detta efter intresse, kunskap och förmåga. Ett antal “trivselgrupper” hjälps åt med de olika sysslorna. Dessutom deltar alla boende, som fysiskt klarar av det, som mottagare av matkuponger i samband med middag. Detta vid ett tillfälle varannan månad. För att öka tryggheten för de boende på Skogsblomman är alla lägenheter utrustade med brandvarnare. De boende hjälps även åt med en sk kvällsvandring där två boende går runt enligt ett i förväg uppgjort schema (1v, 1-2 ggr/år) och kontrollerar att alla ytterdörrar, altandörrar och fönster är stängda i föreningens gemensamma utrymmen.

EKONOMI
Föreningen informerar att avgifterna planeras att höjas från 2023. (Kontroll 2022-11-24.)
Ny månadsavgift från och med januari: 6 654 kr.
Serviceavgift för 1 boende efter rut-avdrag 1808 kr och för två boende 2708kr
Matkuponger 1283 kr/boende.

HEMSIDA
Besök gärna föreningens hemsida: https://sites.google.com/site/skogsblommanuppsala/home

Föreningsfakta
NamnSkogsblomman
Org.nr716422-5687
Äkta föreningJa
Jur. pers. tillåtsNej
MarkägareJa

Närområde

OMRÅDE
Sävja är ett grönt område där man bor nära naturen. Alldeles utanför dörren finns en av Uppsalas största skogar med fina strövområden och möjlighet att plocka svamp, bär, eller ta långpromenader. I nära anslutning finns även Naturreservatet Norra Lunsen som erbjuder bl.a. utsiktstorn, vandrings- och cykelleder (Upplandsleden) och skidspår på vintern.

SERVICE
Service med en välsorterad ICA-butik och pizzeria finns i närbelägna Nåntuna. I Sävja finns, på nära promenadavstånd, minilivs, restaurang, apotek, vårdcentral samt ett kulturcentrum med bl.a. bibliotek.

KOMMUNIKATIONER
Sävja har goda kommunikationer med stadsbuss till Boländerna, city m.m. Det är även nära till E4:a påfart för de som pendlar. Linje 5 trafikerar Sävja med hållplats i anslutning till brf Skogsblomman. Belysta cykelvägar finns till service i Sävja och Nåntuna samt till Boländernas handelsområde och Uppsala centrum.

UTVECKLING
Södra staden växer i och med fyrspårsavtalet och en ny tågstation vid Bergsbrunna.