2:a i brf Skogsblomman - Sävja -
Ring en mäklare
2:a i brf Skogsblomman - Sävja

2:a i brf Skogsblomman – Sävja

Stenbrohultsvägen 103, nb, Sävja Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea64.5 KvmEnligt föreningen
Våning1 av 5
HissJamed hiss tar du dig enkelt till såväl vind som källare
Rum2 rum och kökvarav 1 sovrum
Avgift5 097 krinkl. värme, vatten, grundutbud kabel tv, bredband & hushållsel; exkl. serviceavgift och matkuponger
Pris950 000 kr eller bud

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Kök med utgång till uterum
Kök med utgång till uterum
Inglasat uterum
Inglasat uterum
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Fönster i sovrummet
Fönster i sovrummet
Badrum med både dusch och badkar
Badrum med både dusch och badkar
Hall
Hall
Stenbrohultsvägen 103
Stenbrohultsvägen 103
Gemensamma uteplatser
Gemensamma uteplatser
Matsal
Matsal
Salong
Salong
Biljardrum
Biljardrum
Gymnastiksal
Gymnastiksal
Bibliotek
Bibliotek
Huvudentré Stenbrohultsvägen 101
Huvudentré Stenbrohultsvägen 101
Planritning
Planritning

Bostadsbeskrivning

Rymlig gavellägenhet i markplan med inglasat uterum. Stort badrum med både dusch och badkar samt plats för tvättmaskin. Goda förvaringsutrymmen i klädkammare samt vindsförråd. Då lägenheten ligger i markplan passar den även mycket bra för dig som har hund eller katt.

Parkeringsplatser finns att hyra. Brf Skogsblomman är ett boende som vänder sig till aktiva 55 + are som önskar ett bekvämt seniorboende med tillgång till restaurang, bibliotek, gästrum, sällskapsrum, hobbyrum, vävstuga, bastu, gymnastiksal m.m.

I den angivna månadsavgiften ingår värme, vatten, hushållsel, bredband/tv. Avgift för service och middagskuponger tillkommer per boende. Se detaljerad info under rubriken “förening”.

Härifrån är det goda busskommunikationer till city och till Resecentrum. Närservice finns i området. Det är direkt närhet till fin natur med promenadstråk vid det intilliggande stora naturområdet Lunsen.

Välkommen på visning!

Planlösning

ENTRÉ
Entré med porttelefon vid huvudentrén från Stenbrohultsvägen 101. Det finns även en entré vid Stenbrohultsvägen 103/105 (här finns dock ej porttelefon).

HALL
Rymlig möblerbar hall med hatthylla, garderob och bra klädkammare. Plastmatta och tapetserade väggar.

KÖK
Trevligt kök med matplats invid fönster och utsikt mot det inglasade uterummet. Skåpinredningen är vit, det finns spis, fläkt, kyl/frys. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Köket nås både från hallen och ifrån vardagsrummet och här finns utgång till uterummet.

UTERUM
Härligt inglasat uterum med skjutdörrar som blir till ett extrarum med sittplats för flera personer. Här kan man koppla av med trevliga fikastunder. Eluttag finns. Då lägenheten ligger i markplan passar den även mycket bra för dig som har hund eller katt.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med tre fönster, ekparkettgolv och tapetserade väggar. Dörr med glasparti mellan kök och vardagsrum.

SOVRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng. En garderob. Plastmatta och tapetserade väggar. Burspråksliknande fönster på gaveln.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel och plattor med grön nyans som bildar en bård, klinker i beige nyans på golvet. Badrummet har både dusch och badkar. Väggmonterad wc-stol, handfat med belyst badrumsspegel och avställningsyta i marmor. Förvaringsskåp både över wc-stol och över tvättmaskin. Plats för tvättmaskin finns.

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum2 rum och kökvarav 1 sovrum
Boarea64.5 KvmEnligt föreningen
Våning1 av 5
HissJamed hiss tar du dig enkelt till såväl vind som källare
Pris950 000 kr eller bud
Avgift5 097 krinkl. värme, vatten, grundutbud kabel tv, bredband & hushållsel; exkl. serviceavgift och matkuponger
VentilationMekanisk till- och frånluft
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda145 kWh/m²/år
Fönster3-glas

Driftkostnad

Med 1 person i hushållet

Försäkring1 500 kr/år
Summa1 500 kr/år
KommentarSchablonberäknad

Föreningen

Förening

SENIORBOENDE
Medlemmar och boende skall vara 55 år +.

ANTAL LÄGENHETER
Föreningen Skogsblommam består av 5 punkthus med 5 våningar per hus som ligger utspridda i form av en hästsko som sammanbinds av ljusa trevliga innomhuskorridorer. Det finns 100 st bostadslägenheter.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Den centrala servicebyggnaden inrymmer: restaurang, festmatsal att hyra (300 kr), bibliotek/läsrum, två gästrum/dubbelrum med trinettkök finns att hyra (300 kr/dygn se bild på föreningens hemsida), bastu, relaxrum med bubbelbadkar, gymnastiksal, tvättstuga med torkrum, snickarrum, väv- och systuga, biljardrum och bridgerum. Frisör och fotvårdssalong finns.

SERVICEAVGIFT
Serviceavgift minus RUT-avdrag tillkommer med 1 592 kr/mån för en boende och 2 232 kr/mån om man är två boende. Avdraget för RUT sköts via föreningen.

I serviceavgiften ingår basstädning i lägenheten två gånger per månad och fönsterputsning två gånger/år (vår och höst). Dessutom har man som boende tillgång till alla gemensamma sällskapsutrymmen, gymnastiksal, bastu, hobbyrum, vävstuga, bibliotek med dagstidningar m.m.

MATKUPONGER
Det är obligatoriskt att köpa 20 matkuponger á 50 kr/person/dag. Du betalar 1 000 kr/mån under 11 av årets 12 månader.

EKONOMISK FÖRENING
Insats i den ekonomiska föreningen är 500 kr (engångsbelopp).

HUSHÅLLSEL
Hushållselen ingår i månadsavgiften.

ÖVRIGA AVGIFTER/PANTSÄTTNING
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen, 1162,50 kr.

Pantnoteringsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras låntagaren per lån, 465 kr.

TV & BREDBAND
Du som bor i Brf Skogsblomman har idag ett grundutbud av TV-kanaler via Telia och bredband 10 MBit/s vilket ingår i avgiften.

UTEPLATS
Lägenhetens balkong är inglasad. Gemensamma uteplatser finns i anslutning till föreningens gård.

GÅRDSMILJÖ
Gårdsmiljön är designad för att ge upplevelser året runt och innehåller ett stort antal planterade trädgårdsväxter, samt ett större bevarat skogsparti. Gårdsmiljön är anpassad för funktionshindrade. Flera gemensamma uteplatser finns att tillgå.

PARKERINGSPLATS
Garageplats med eluttag, hyra 300 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats med eluttag, hyra 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Parkeringsplats utan eluttag, hyra 100 kr/mån. Kösystem tillämpas.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

ÖVRIGT
Medlemmarna äger och driver anläggningen själva. För att minska kostnader, utförs vissa sysslor på frivillig väg av de boende. Detta efter intresse, kunskap och förmåga. Ett antal “trivselgrupper” hjälps åt med de olika sysslorna. Dessutom deltar alla boende, som fysiskt klarar av det, som mottagare av matkuponger i samband med middag. Detta vid ett tillfälle varannan månad. För att öka tryggheten för de boende på Skogsblomman är alla lägenheter utrustade med brandvarnare. De boende hjälps även åt med en sk kvällsvandring där två boende går runt enligt ett i förväg uppgjort schema (1v, 1-2 ggr/år) och kontrollerar att alla ytterdörrar, altandörrar och fönster är stängda i föreningens gemensamma utrymmen.

HEMSIDA
Besök gärna föreningens hemsida: https://sites.google.com/site/skogsblommanuppsala/home

Föreningsfakta
NamnSkogsblomman
Org.nr716422-5687
Äkta föreningJa
Jur. pers. tillåtsNej
MarkägareJa

Närområde

OMRÅDE
Sävja är ett lugnt och grönt område där man bor nära naturen. Alldeles utanför dörren finns en av Uppsalas största skogar med fina strövområden och möjlighet att plocka svamp, bär, eller ta långpromenader. I nära anslutning finns även Naturreservatet Norra Lunsen som erbjuder bl.a. utsiktstorn, vandrings- och cykelleder (Upplandsleden) och skidspår på vintern.

SERVICE
Service med en välsorterad ICA-butik och pizzeria finns i närbelägna Nåntuna. I Sävja finns, på nära promenadavstånd, minilivs, restaurang, apotek, vårdcentral samt ett kulturcentrum med bl.a. bibliotek.

KOMMUNIKATIONER
Sävja har goda kommunikationer med stadsbuss till Boländerna, city m.m. Det är även nära till E4:a påfart för de som pendlar. Linje 5 trafikerar Sävja med hållplats i anslutning till brf Skogsblomman. Belysta cykelvägar finns till service i Sävja och Nåntuna samt till Boländernas handelsområde och Uppsala centrum.