1 1/2 plans hus med modern utbyggnad - Skuttunge -
Ring en mäklare
1 1/2 plans hus med modern utbyggnad - Skuttunge
Kommande försäljning

1 1/2 plans hus med modern utbyggnad – Skuttunge

Skuttungeby 23, Skuttunge Uppsala

BoendeformVilla
Boarea224 KvmEnligt uppmätning
Tomtarea1389 KvmFastighetsregistret
Rum7 rum och kökvarav 3 - 4 sovrum
Pris3 150 000 kr /bud
Fram
Fram

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Uteplats fram
Uteplats fram
Uteplats
Uteplats
Detaljer vattenbassäng
Detaljer vattenbassäng
Framsida sida
Framsida sida
Vattenbassäng
Vattenbassäng
Trädgård sida
Trädgård sida
Trädgård
Trädgård
Annex
Annex
Trädgård fram
Trädgård fram
Detalj trädgård
Detalj trädgård
Skuttungeby
Skuttungeby
Ingång
Ingång
Grarage
Grarage
Sida med ingång
Sida med ingång
Annex detalj
Annex detalj
Planskiss övre plan
Planskiss övre plan
Planskiss markplan
Planskiss markplan
Situationsplan
Situationsplan

Bostadsbeskrivning

Detta är en kommande försäljning. Visningar kommer att hållas i Augusti, kontakta ansvarig mäklare för information.

Välkommen till ett unikt boende på landsbygden i Skuttungeby. Här kan du bo i ett rymligt hus på 224 m² i två plan med en modern tillbyggnad med öppna ytor och högt i tak upp till nock. Härlig uteplats i söderläge med stort trädäck och pool med utsikt mot en vacker trädgård med bl.a. grönskande buskar och stor syrénhäck. Huset inrymmer vardagsrum, lantligt kök, stort matrum med plats för långbord, badrum med jacuzzi, tvättstuga och fyra sovrum. På fastigheten finns ett uthus med ett garage och flera utrymmen med bra möjligheter till förvaring av trädgårdsverktyg mm. Skuttunge är en trevlig Uppländsk by med bl.a. skola nära Bälinge och Björklinge vilka erbjuder service och goda rekreationsmöjligheter för barn och vuxna. Med 2 mils avstånd från Uppsala finns goda pendlingsmöjligheter med bil samt buss med UL regiontrafiks linje 104 med hållplats direkt intill fastigheten

Planlösning

MARKPLAN

ENTRÉ
Ingång till huset sker genom ytterdörr på gaveln till en inbjudande och ljus hall. Hallen består av två delar avdelade med en trapp och är försedd med garderober på vänster sida med bra förvaringsmöjligheter, två fönster för bra ljusinsläpp, ljusa mönstrade tapeter med bröstpanel i grå färg och ljust laminatgolv. Ytterdörren är försedd med kodlås.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med plats för sittgrupp och möbler. Ett fönster mot gaveln av huset, målade väggar i gul nyans, parkettgolv.

KÖK
Trivsamt kök komplett utrustat med bl.a en järnspis som ger en lantlig känsla. Här kan du i enkelt laga med stora arbetsytor med rejäl arbetsbänk i ek, diskbänk i rostfritt och en köksö. Vitvaror i rostfritt med spis med häll (Cylinda), fläkt, och diskmaskin (Electro Helios). Ett fönster mot trädgården, ljusa tapetserade väggar och laminatgolv.

BADRUM
Stort helkaklat badrum försett med både duschhörna och fräck jacuzzi samt dubbla handfat med kommod. Stor badrumsspegel belyst med spottar och en wc stol intill handfaten. Vitt och mörkbrunt kakel och mörkbrunt klinker på golv.  

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga försedd med skåp och högskåp med vita luckor och en stor bänk i rostfritt med tvättho. Tvättpelare med tvättmaskin (Electrolux) och torktumlare (Hoover) samt plats för varmvattenberedare. Ljusa tapetserade väggar, stort fönster mot gaveln av huset och marmorerad plastmatta på golv.

HALVRUM
Ett rum finns mellan badrum, kök och sovrum vilket kan nyttjas som arbetsrum mm. Ljusa målade väggar, laminatgolv.

SOVRUM
Sovrum i markplan med plats för säng och möbler, goda förvaringsmöjligheter med 8 st garderober. Ljusa mönstrade tapeter på väggar och laminatgolv.

MATRUM
Stort matrum beläget i tillbyggnaden med högt till tak upp till nock vilken ger en härlig spatiös känsla. Stora fönster mot söder samt utgång mot uteplatsen och trädgården, ytterligare två fönster finns på gaveln. Väggarna i nedre delen är målade i grå färg med mönstrad fondtapet, mot taket finns träpanel på väggar och laminatgolv 

UTEPLATS
Superb uteplats försedd med ett stort trädäck längst halva delen av huset och vidare runt en trevlig pool. Här kan du njuta med solen i ett härligt söderläge och koppla av med möjlighet att ta ett svalkande dopp. Här finns goda möjligheter att ta emot vänner och bekanta till middagar eller trevliga grillningar. Uteplatsen har gott om plats flera för sittgrupper, solstolar och är försett med en markis vid huset. Den är helt i trä och har ett staket i trä vid poolen.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Från hallen i markplan leder en trappa upp till ett rum som kan nyttjas som ett allrum med plats för sittgrupp mm. Härifrån finns ingångar till sovrum och badrum på övre våningen. Rummet är försett med två fönster, kamin och mönstrade tapeter i grått på väggar, ljust laminatgolv. En kattvind med dörr från rummet med möjlighet till förvaring.

SOVRUM
Sovrum med plats för säng, möbler och förvaring med två garderober. Rummet har snedtak mot ena sidan, ett stort och ett mindre fönster, målade väggar i brun nyans och mönstrad plastmatta på golv.

SOVRUM
Sovrum med plats för säng, möbler. Två fönster, målade väggar i grått med mönstrad fondtapet och laminatgolv.

HALVRUM
Ett rum finns mellan allrum, badrum och sovrum med fyra garderober för förvaring. Ytterligare ett förrådsutrymme finns med dörr på baksidan. Ljusa tapetserade väggar, plastmatta på golv.

BADRUM
Badrum med snedtak vid ena sidan, utrustat med duschhörna, wc stol, handfat med kommod och handdukstork. Ljusa våtrumstapeter och plastmatta i blå färg på golv.

SOVRUM
Ingången till sovrummet är öppen ned mot matplatsen varifrån man kan se den öppna planlösningen i tillbyggnaden. Sovrummet har plats för säng och möbler och har snedtak. Ett fönster i gaveln, ljusa tapetserade väggar med bröstpanel i trä och mönstrad plastmatta på golv.

TRÄDGÅRD
Vacker trädgård på en hörntomt med stor gräsmatta, rabatter, grönskande buskar och en fantastisk syrénhäck längst hela sidan. Här finns gott om plats för spel och lek för barn och trädgårdsodling för de intresserade.

UTHUS/GARAGE
Charmig förrådsbyggnad med flera utrymmen med bl.a. garage med plats för fordon, verkstad och förråd. Byggnaden är uppförd i rödmålat trä, svartmålade dörrar och plåttak.

RENOVERINGAR
2020 Anslutning till fiber med Börje-Net. Beräknad driftsättning 2020-08-01.
2018 Tytt tak till uthus
2017 Ny infiltration till avlopp. Efter kommunalt föreläggande.
2015 Inköp av spis/ugn (Cylinda)
2014 Inköp av kyl, frys (Samsung)
2014 Inköp av tvättmaskin (Hoover), torktumlare (Electrolux)
2013 Installation av kodlås
2013 Tillbyggnad av entréhall.
2012 Renovering kök.
2012 Inköp av köksfläkt
2011 Renovering badrum markplan.
2010 Nya fönster.
2008 Uppförande av terrass med pool.
2006 Uppförande av tillbyggnad.
Senaste 2 åren har ommålning utförts utvändigt.
Genomgående renovering av ytskikt

Fastighetsinfo

ÄgandeformFriköpt - Småhus
Rum7 rum och kökvarav 3 - 4 sovrum
Tomtarea1389 KvmFastighetsregistret
Boarea224 KvmEnligt uppmätning
Vatten och avloppEnskilt vatten året om - grävd brunn. Enskilt avlopp - 3 kammarbrunn med infiltration.
Pris3 150 000 kr /bud
Taxeringskod220
Taxeringsvärdevärdeår 1929, taxeringsår 2018, byggnad 1 095 000 kr, tomt 404 000 kr, total 1 499 000 kr
Bef. pantbrev9 st om totalt 1 637 000 kr
VentilationSjälvdrag
FasadTrä
TakPlåt
PlåtarbeteLackerad plåt
StommeTrä
BjälklagTrä
GrundläggningTorpargrund/platta på mark
MurstockTegel
EldstadKamin
Status Energidekl.Beställd
Fönster2-glas och 3-glas
Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 1 095 000 kr
Mark, värde: 404 000 kr
Summavärde: 1 499 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1920
Värdeår: 1929

Driftkostnad

Med 1 person i hushållet

El22 500 kr/år
Vatten/Avlopp810 kr/år
Sotning650 kr/år
Renhållning2 000 kr/år
Försäkring7 700 kr/år
Summa33 660 kr/år

Övrigt

Besiktning

Fastigheten är besiktigad inför försäljningen. Protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Köparen har vidare möjlighet att efter köp besiktiga fastigheten med en utvald besiktningsman.

Information

Uppgifter om bostaden härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Areauppgifter är baserade på Skatteverkets taxeringsuppgifter. Uppgifter om boarea har ändrats sedan utbyggnaden gjorts därför har inför försäljning särskild uppmätning enligt svensk standard genomförts.

Bredband

Fiber beställt och avgift betald (16 000kr) genom Börje-Net. Beräknad driftsättning 2020-08-01. Installationsavgift om ca. 5 500kr tillkommer. Abonnemang med innehavarens försorg. Utträde och inträde i Börje-Net Öst sker med anmälan.

Tomtkarta

Tomtkarta saknas. Den köpare som anser innehavet av en karta vara av betydelse för köpet bör därför vidta en lantmäteriförrättning.

Närområde

Huset har anor från 1800-talet. Det befinner sig i Skuttungeby en gammal kyrkoby med hus, gårdar, kyrka, skola (F-5) och fritidshem. Det finns en gammal prästgård med timrade hus från 1700 och 1800 talen. Byn ligger i karaktäristisk Uppländsk byggd med både skog och öppna fält. Kort avstånd till närliggande Björklinge och Bälinge.

Avståndet till Uppsala centrum är omkring 20 km, restid ca 20-25 minuter med bil. Regelbunden busstrafik under både vardagar och helger med regiontrafiken i Uppsala linje 104, avstigningsplats Skuttunge Brunnby vilken är direkt vid fastigheten. 

Området runt Skuttunge erbjuder goda friluftsliv och rekreationsaktiviteter, Bälinge Ryttarförening finns ett kort avstånd mot Bälinge och lite längre bort Edenhofs Golfbana. Bälinge är ca 6 km bort och är ett bostadsområde ca 15 km utanför Uppsala. Här finns ett barnvänligt, attraktivt område med idrottsföreningar, hembyggdsförening, idrottsplats, utomhusbad (Bälingebadet 25-metersbassäng).

I Bälinge finns bra service med bl.a. livsmedelsaffär, pizzeria, sommarcafé, vårdcentral, biblioteksfilial, flera förskolor samt två skolor.

Björklinge ligger 9 km från Skuttunge med bl.a. skola (F-5), livsmedelsaffär, bensinmack och ett trevligt utomhusbad vid sjön Långsjön.