Tre rum och kök högst upp i byggnaden -
Ring en mäklare
Tre rum och kök högst upp i byggnaden

Tre rum och kök högst upp i byggnaden

Stenbrohultsvägen 105, Sävja Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea80.1 KvmEnligt föreningen
Våning4
HissJaFrån markplan
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Avgift6 055 krinkl. Värme, Vatten, Hushållsel, Grundutbud Kabel-TV/bredband; exkl. Serviceavg. en pers. 2130 kr, 2 pers. 2 770 kr
Pris1 175 000 kr /bud
Vardagsrum sida
Vardagsrum sida

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Vardagsrum ingång
Vardagsrum ingång
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök ingång
Kök ingång
Rum fram
Rum fram
Rum
Rum
Rum sida
Rum sida
Sovrum
Sovrum
Sovrum sida
Sovrum sida
Badrum
Badrum
Badrum sida
Badrum sida
Klädkammare detaljer
Klädkammare detaljer
hall
hall
Entré
Entré
Stenbrohultsvägen Matsal
Stenbrohultsvägen Matsal
Stenbrohultsvagen 107 1304 5761659
Stenbrohultsvagen 107 1304 5761659
Stenbrohultsvagen 107 1304 5761657
Stenbrohultsvagen 107 1304 5761657
Stenbrohultsvagen 107 1304 5761655
Stenbrohultsvagen 107 1304 5761655
Framsida
Framsida
Gård
Gård
Planritning
Planritning

Bostadsbeskrivning

Välkommen till en 3:a på 80 kvm på 4:e våningen fint belägen högst upp i byggnaden. Här finns ett bra kök med egen matplats, vardagsrum med parkettgolv, två sovrum, rymligt badrum med badkar och duschkabin samt en praktisk klädkammare. En härlig inglasad balkong som blir till ett extrarum ger möjlighet till många avkopplande stunder.
Skogsblomman är ett 55+ boende där du bor synnerligen bekvämt med tillgång till restaurangkök, bibliotek, gästrum, sällskapsrum m.m. Här ges möjligheter för att delta i olika organiserade aktiviteter. Serviceavgift tillkommer för bl.a. middagsservering, städning och fönsterputsning.

Planlösning

ENTRÉ

Entréport med portkod dels vid huset, Stenbrohultsvägen 105 och huvudentrén med adress Stenbrohultsvägen 101.

HALL

Entré till rymlig hall försedd med plats med avhängning till vänster om dörren. Ingångar till sovrum och kök på vänster sida samt till badrum och rymlig klädkammare till höger. Ljusa tapetserade väggar med vit bröstpanel och plastmatta på golv.

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för säng och skrivbord. Ljusa tapetserade väggar och plastmatta på golv.

KÖK

Praktiskt kök med egen matplats med plats för sittplatser framför stora fönster i ett trevligt burspråk. Vitvaror består av spis, fläkt, kyl/frys (2011) och diskmaskin (2017). Gott om arbetsytor med ljusa bänkar på båda sidor om köket, ljusa köksluckor och rejäl diskbänk i rostfritt med vitt kakel ovan. Ljusa tapetserade väggar och plastmatta på golv.

KLÄDKAMMARE

Rymlig klädkammare med flera garderober, hyllor och klädstänger med plats förvaring av kläder mm.

VARDAGSRUM

Generöst vardagsrum med fönster i flera väderstreck vilket skapar fint ljus åt rummet och utgång mot balkong. Lättmöblerat rum med plats för soffgrupp och vardagsrumsmöbler. Ljusa mönstrade tapeter på väggar och parkettgolv.

RUM

Rum med möjlighet att nyttja som matrum, arbetsrum eller sovrum. Ljusa tapetserade väggar och parkettgolv.

BADRUM

Helkaklat badrum med vitt kakel och plattor med grön nyans som bildar en bård längst väggen, klinker i beige nyans på golv. Det är utrustat med både badkar och dusch, väggmonterad wc stol, handfat med belyst badrumsspegel och avställningsyta i marmor. Det finns även en tvättmaskin (2017).

BALKONG

Härlig inglasad balkong med sittplats för flera personer som blir till ett extrarum. Här kan man ha trevliga fikastunder med vänner eller skön avkoppling med utsikt över den omgivande grönskan. Utrustad med infravärme.

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum3 rum och kökvarav 2 sovrum
Boarea80.1 KvmEnligt föreningen
Våning4
HissJaFrån markplan
Pris1 175 000 kr /bud
Avgift6 055 krinkl. Värme, Vatten, Hushållsel, Grundutbud Kabel-TV/bredband; exkl. Serviceavg. en pers. 2130 kr, 2 pers. 2 770 kr
VentilationMekanisk m. värmeåtervinning
Energiprestanda145 kWh/m²/år
Energideklaration utförd2008-04-18
Fönster3-glas

Driftkostnad

Med 1 person i hushållet

Försäkring1 321 kr/år
Summa1 321 kr/år
KommentarEnligt säljarens uppgifter

Föreningen

Allmänt

SENIORBOENDE:
Medlemmar skall vara 55 år +

ANTAL LÄGENHETER:
Föreningen Skogsblommam består av 5 punkthus med 5-våningar / hus som ligger utspridda i form av en hästsko som sammanbinds av en innomhuskorridor. Det finns 100 st bostadslägenheter.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
Den centrala servicebyggnaden inrymmer: restaurang, festmatsal att hyra (300 kr), bibliotek/läsrum, två gästrum/dubbelrum med trinettkök finns att hyra (300 kr/dygn), bastu, relaxrum med bubbelbadkar, gymnastiksal, tvättstuga med torkrum, snickarrum, väv- och systuga, biljardrum och bridgerum. Frisör och fotvårdssalong finns.

SERVICEAVGIFT:
Serviceavgift tillkommer med 2 130 kr/mån för en person och 2 770 kr/mån för två personer, exkl. RUT. Avdraget för RUT sköts via föreningen.

I serviceavgiften ingår basstädning i lägenheten två gånger per månad och fönsterputs två gånger/år. Dessutom har man som boende tillgång till alla gemensamma sällskapsutrymmen, bibliotek med dagstidningar m.m.

MATKUPONGER:
Det är obligatoriskt att köpa 20 matkuponger á 50 kr/person/dag. Du betalar 11 av årets 12 månader, 1 000 kr/mån.

HUSHÅLLSEL:
Hushållselen ingår i månadsavgiften.

ÖVRIGA AVGIFTER/PANTSÄTTNING:
Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen.

Pantnoteringsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras låntagaren per lån.

TV & BREDBAND:
Du som bor i Brf Skogsblomman har idag ett grundutbud av TV-kanaler via Telia och bredband 10 MBit/s vilket ingår i avgiften.

GÅRDSMILJÖ:
Gårdsmiljön är designad för att ge upplevelser året runt och innehåller ett stort antal planterade trädgårdsväxter, samt ett större bevarat skogsparti. Gårdsmiljön är anpassad för funktionshindrade. Flera gemensamma uteplatser finns att tillgå.

PARKERINGSPLATS:
Garageplats med eluttag, hyra 300 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats med eluttag, hyra 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Parkeringsplats utan eluttag, hyra 100 kr/mån. Kösystem tillämpas, ledig plats finns att hyra (kontrollerat 2017-10-20)

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

ÖVRIGT:
Medlemmarna äger och driver anläggningen själva. För att minska kostnader, utförs vissa sysslor på frivillig väg av de boende. Detta efter intresse, kunskap och förmåga. Ett antal “trivselgrupper” hjälps åt med de olika sysslorna. Dessutom deltar alla boende, som fysiskt klarar av det, som mottagare av matkuponger i samband med middag. Detta vid ett tillfälle varannan månad.

För att öka tryggheten för de boende på Skogsblomman är alla lägenheter utrustade med brandvarningslarm och internt trygghetslarm som vid enstaka akuta tillfällen kan nyttjas av de boende, som inte har kommunalt larm. Det finns en organiserad väntjänst som består av två delar, dels kvällsvandring, dels larmjour. Personalen i föreningen ansvarar för det interna trygghetslarmet dagtid under sin arbetstid, därefter tar väntjänsten över ansvaret enligt ett i förväg uppgjort schema. (2 medlemmar har gemensamt uppgiften 1 vecka, 1 -2 gånger per år).

HEMSIDA:
Besök gärna föreningens hemsida: https://sites.google.com/site/skogsblommanuppsala/home

Föreningsfakta
NamnSkogsblomman
Org.nr716422-5687
Äkta föreningJa
MarkägareNej

Närområde

OMRÅDE:

Sävja är ett lugnt och grönt område där man bor nära inpå naturen. Alldeles utanför dörren finns en av Uppsalas största skogar med fina strövområden med möjlighet att plocka svamp och bär eller ta långpromenader. I nära anslutning finns även Naturreservatet Norra Lunsen som erbjuder bl.a. utsiktstorn, vandringsleder (Upplandsleden) och skidspår på vintern.

SERVICE:

Service med en välsorterad ICA-butik och pizzeria finns i närbelägna Nåntuna. I Sävja finns på nära promenadavstånd minilivs, restaurang, apotek, vårdcentral samt kulturcentrum med bl.a. bibliotek.

KOMMUNIKATIONER:

Sävja har goda kommunikationer med stadsbussar in till Uppsalas centralare delar, närhet till E4:an för de som pendlar. Linje 5 trafikerar Sävja med ändhållplats i direkt anslutning till brf Skogsblomman och buss nr. 31 till Gottsunda Centrum. Bra cykelvägar i området och till Uppsala centrum.