2:a högst upp på Stigbergsplan 7 - Eriksberg -
Ring en mäklare
2:a högst upp på Stigbergsplan 7 - Eriksberg

2:a högst upp på Stigbergsplan 7 – Eriksberg

Stigbergsplan 7, Eriksberg Uppsala

BoendeformBostadsrätt
Boarea56.5 KvmEnligt föreningen
Våning7
HissJa
Rum2 rum och kökvarav 1 sovrum
Avgift2 498 krinkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Pris1 970 000 kr /bud
Del av vardagsrum
Del av vardagsrum

Vill du veta vad din bostad är värd?

Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Detalj - vardagsrum
Detalj - vardagsrum
Detalj - balkong
Detalj - balkong
Fri utsikt
Fri utsikt
Del av balkong
Del av balkong
Kök
Kök
Kök mot balkong
Kök mot balkong
Detalj - kök
Detalj - kök
Sovrum
Sovrum
Sovrum mot kök och vardagsrum
Sovrum mot kök och vardagsrum
Badrum
Badrum
Hall med förvaring
Hall med förvaring
Hall
Hall
Entré
Entré
Grönskande närmiljö
Grönskande närmiljö
Stigbergsplan 7
Stigbergsplan 7
Planlösning
Planlösning

Bostadsbeskrivning

Med hänförande utsikt över trädtopparna och Eriksbergs omgivningar, högst upp i byggnaden, återfinns denna ljusa 2:a i fint söderläge. Vardagsrum med stort fönster och parkettgolv, kök med skåpinredning väl bevarad samt utgång till balkong. Badrum med badkar. Hiss bekvämt från markplan och direkt närhet till service vid Västertorg med matbutiker, bibliotek, vårdcentral mm. Fina promenadvägar och närhet till Hågadalens naturreservat för rekreation. Kort cykelavstånd till city och goda bussförbindelser. Välskött förening med god ekonomi där bredband är inkluderat i avgiften.

Planlösning

Portkod vid entréporten. Hissen tar dig bekvämt till plan 7.

HALL

Entré till hall med plastmatta på golv och ljusa väggar. Hallen är delvis möblerbar, har förvaring i garderober samt avhängningsplats för ytterkläder. Från hallen nås vardagsrum, badrum och kök.

VARDAGSRUM

Rakt fram sett från hallen återfinns vardagsrum med parkettgolv och tapet på väggen. Stort fönster ger gott ljus till rummet. Plats för soffgrupp och matsalsmöbel.

SOVRUM

Innanför vardagsrummet ligger sovrummet med askparkettgolv och mönstrad tapet på väggen. Bra förvaring i garderob och plats för dubbelsäng. Sovrummet nås även från köket.

KÖK

Kök med matplats invid fönster. Köksskåp i original väl bevarade. Maskinell utrustning i form av kombinerad kyl/frys, spis och diskmaskin. Plastmatta på golv och ljusa väggar. Utgång till balkong med utsikt över trädkronorna.

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta på golv och kakel på vägg. Badkar, WC och tvättställ.

Fastighetsinfo

ÄgandeformBostadsrätt - Lägenhet
Rum2 rum och kökvarav 1 sovrum
Boarea56.5 KvmEnligt föreningen
Våning7
HissJa
Pris1 970 000 kr /bud
Avgift2 498 krinkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Status Energidekl.Utförd
Energiprestanda151 kWh/m²/år
Energideklaration utförd2008-09-29

Driftkostnad

Med 2 personer i hushållet

El1 321 kr/år
Försäkring1 662 kr/år
Summa2 983 kr/år

Föreningen

Föreningsinfo

Föreningen består av 98 bostadsrättslägenheter med adress Stigbergsplan 3-7.

Föreningen har en informativ hemsida;

http://www.brfstigberget.se/

GEMENSAM GÅRD

Skyddad, grön gård med lekplats, trädgårdsmöbler och grillplats.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I hus 5 finns tvättstuga med tre tvättrum och totalt fem tvättmaskiner, två torktumlare, två stora torkrum samt två mangelrum.

Vid entréerna till samtliga hus finns barnvagns-/rollatorförråd och i källarna till hus 3 och 7 inryms cykelförråd i de befintliga skyddsrummen.

I anslutning till tvättstugan finns ett trivselrum med motionscykel och roddmaskin. Hobbyrum.

FÖRRÅD

Till bostaden hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

PARKERING/GARAGE

P-plats med elplint går att hyra för 150 kr/mån. Separat kösystem.

Garageplats går att hyra för 600/425 kr/mån. Separat kösystem.

TV/BREDBAND

Kabel-TV via Telia (grundutbud ingår i avgiften)

Bredband via Telia (10 Mbs ingår i avgiften)

ÖVRIGA AVGIFTER/EKONOMI

Föreningen har rätt enligt sina stadgar att uttaga pantsättningsavgift om 448 kr/pantsättning (för 2017) samt överlåtelseavgift om 1120 kr.

Bostaden är ej pantsatt.

ÖVRIGT

Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg. Varje bostadsrättsinnehavare måste dock själv teckna hemförsäkring.

RENOVERINGAR

1973 Fasadbeklädnad med eternitskivor
1976 Fjärrvärme installeras istället för uppvärmning med olja
1988 Fönsterbyte till 3-glasfönster

1991/92 Badrumsrenovering med nytt kakel. Stambyte för varm- och kallvatten med nya stryp- och avstängningsventiler. Nya vattenlås och golvbrunnar. Dock ej byte av avloppsstammar då konsult ej ansåg detta nödvändigt.
1996/97 Takomläggning
1997/98 Ommålning av entréer och trapphus. Skyddsrummen åtgärdades enligt gällande bestämmelser
1998/99 Kontroll av husgrunder och dränering
1999/00 Balkongrenovering

2001/02 Upprustning av utemiljön med asfaltering, nyplantering samt bygge av sophus. Samtliga parkeringsplatser utrustades med motorvärmare
2002/03 Genomgång av hissarna med bl.a.byte till frekvensstyrning samt alarmtelefon i hisskorgarna. Brandvarnare med 10-årsbatteri inmonterades i samtliga lägenheter.
2004/05 Radonmätning i 30 % av föreningens lägenheter samt källarutrymmen. Ombyggnad av fjärrvärmecentral. Målning av tvättstugor.

2007/08 Målningsarbeten källare + trädgårdsmöbler PCB-inventering. Inga fynd av PCB i fastigheterna Renovering fläktar + ventilationsschakt Byte kulvertar för värme varm- och kallvatten mellan husen. 90 nya styr- och avstängnings- ventiler för värme och cirkulation.
2008/09 Översyn och fastsättning av fasadplattor
2009/10 Renovering av avloppssystemet genom rensning och beläggning av insidan av rören med glasarmerad polyester. Byte av vattenservisledning från anslutningen till kommunens ledning nära sophuset till vattenmätaren i Hus 5. Byte av värmeväxlare för tappvarmvatten i undercentralen. Revision av brandskyddet. Bl.a. nya 10-årsbatterier inmonterades i samtliga brandvarnare samt komplettering med nya brandvarnare.

2011 Tilläggsisolering av de delar av vinden som saknar förråd Byte av bakdörrar till bottenvåningen i Hus 3-7 Tilläggsisolering av dåligt isolerade källarväggar i Hus 5, styrelselokal och arkiv. Byte av 1 st. tvättmaskin i tvättstuga 2 Hisslinor i Hus 5 utbytta
2012 Byte av stuprör. Kontroll av övre raderna av fasadplattor och vid behov fastsättning. Anläggning av markrännor framför entrén på hus 3 för att avleda regn- och smältvatten. Smörjning och justering av lägenhetsfönster. Byte av en tvättmaskin i tvättstuga 3.
2013 Byte av belysning till rörelsestyrda lysdiodlampor i trapphus, källargångar samt utanför tvättstugor Slipning av golv i entreer.
2014 Byte till säkerhetsdörrar samt nytt låssystem. Byte av torkaggregat i torkrum 1. Installation av roddmaskin i trivselrummet. Ny lekstuga uppsatt.
2015 Utvändig målning av balkongdörrar samt fönster, Målning av fastighetens fönster utomhus på bottenvåningen och målning av Miljöboden. Montering av självreglerande ventiler på radiatorstammarna. Nya termostater på samtliga radiatorer. Byte av avgasare (anordning för borttagning av luft i radiatorvattnet) i undercentralen samt montering av magnetitfilter. Byte av avloppsledningar mellan fastigheten och kommunens stamledning. Byte av dagvatten- och dräneringsbrunnarna vid hus 3 och 5. Bredding samt hårdgöring av brandvägar. Montering av staket utanför hus 3. Uppställning av rutchkana i trädgården. Montering av inspringsskydd kring gungställningen. Byte av den elektriska kallmangeln i tvättstugan. Montering av takhattar på avluftningsrören till avloppssystemet. Montering av vakuumventiler i några kök, badrum och gästtoaletter som åtgärd mot dålig lukt från avloppet.

För mer info se föreningens årsredovisning.

Föreningsfakta
NamnBrf Stigberget
Org.nr7176006273
Äkta föreningJa
Jur. pers. tillåtsNej
MarkägareJa
FastighetsbeteckningEriksberg 14:1

Närområde

SERVICE

Västertorg ligger på ett par minuters gångavstånd, med service och utbud som bl.a frisör, 2 livsmedelsbutiker, post, pizzeria, apotek, folktandvård och restaurang. Vårdcentral och bibliotek finns också invid torget.

Bra bussförbindelser, hållplatsen ligger bara hundra meter bort. Ner till city tar det bara knappt tio minuter.

REKREATION

I direkt anslutning till Eriksberg finns naturreservatet Hågadalen-Nåsten där all typ av friluftsaktiviteter kan idkas så som promenader, skidåkning mm.